Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Υποκρισία


Μα εν αντρέπεστε τα μούτρα σας καθόλου δηλαδή μες σε τούντον τόπο.

Είσαστεν τέλεια ποθκιάντραποι.

Μόνον η κυβέρνηση φταίει δηλαδή για την οικονομία?? Α? Α?

Ελάτε δα να δούμεν φωστήρες μου. Ελάτε δα.

Η οικονομία υποβαθμίστηκε λόγω της έκθεσης των τραπεζών - κυρίως της Λαϊκής και της Κύπρου – στα ελληνικά ομόλογα. ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΚΑΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έτα δαμέ:

Καθημερινή 30/3/11: «..Ο ξένος Οίκος επικαλείται ως λόγο της υποβάθμισης την έκθεση των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά χρεόγραφα και το μεγάλο μέγεθος του τραπεζικού συστήματος ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.»

Καθημερινή 17/5/11:  «..ότι η απόφαση τους αντανακλά τις ανησυχίες τους για τους αυξημένους κινδύνους που ενδεχόμενα οι υποχρεώσεις των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν στα δημόσια οικονομικά, προκαλώντας μια ''ουσιώδη επιδείνωση'' στην οικονομική ισχύ της Κυβέρνησης»

Καθημερινή 28/7/11: «..Ο κύριος λόγος πίσω από την απόφαση είναι η υψηλή έκθεση στα ελληνικά ομόλογα.. ο οίκος σημειώνει ότι έλαβε υπόψη την ''πρόσφατη μειωμένη ικανότητα της κυπριακής Κυβέρνησης να παραχωρήσει συστημική στήριξη στο τραπεζικό σύστημα, όπως αυτό αντανακλάται στην πρόσφατη υποβάθμιση της Κύπρου στο Baa1 από A2''.» 

Μετάφραση των πιο πάνω: Οι τράπεζές σας επίαν τζαι επετάξαν τα ριάλλια τους σε επικίνδυνα ομόλογα της «μαμάς-μη-χέσω-πατρίδας» και  μάλιστα  τα λεφτά τούτα εν τόσο πολλά που το κυπριακό κράτος δεν μπορεί, τζαι να θέλει, να τα καλύψει.

Και όλοι ξέρουμε ότι επικεφαλής της Λαϊκής, της κύριας μαύρης τρύπας, εν ο Βγενόπουλος τζαι νομικός του σύμβουλος ο Παπαδόπουλος, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών και Προυπολογισμού της Βουλής και κώλος τζαι βρατζί με τον Αβέρωφ.

Πάμεν πάρακατω.

Την ώρα που υποβαθμίζαν την οικονομία με την απόφασή τους για αγορά τοξικών ομολόγων τι έλεγε ο Βγενόπουλος?

Σημερινή 18/11/11 «Το κράτος να μείνει μακριά από τες τράπεζες»

Σημερινή 24/11/11 «Αποκαλυπτική συνέντευξη Α. Βγενόπουλου στα «Εξήντα λεπτά»Τα δημόσια οικονομικά της Κύπρου μπορούν εύκολα να διορθωθούν, αφού τα κεφάλαια που χρειάζονται είναι μικρά και μπορούν να γίνουν εξοικονομήσεις, λέει ο ισχυρός ανήρ της MIGΤο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα επιτρέπει την αγορά ομολόγων, τα οποία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζαδέχεται ως εγγύηση και σου δίνει πίσω το 100% της ρευστότητας. Αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει μια ευρωπαϊκή σφραγίδα που λέει ότι τα ομόλογα δεν έχουν πρόβλημα…»

Σημερινή 9/12/11: «Το επιπρόσθετο κεφαλαιακό έλλειμμα έως το τέλος Ιουνίου 2012 υπολογίζεται στα 1.971 εκ. ευρώ, σημειώνει ότι θα υποβάλει, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2012, ένα συνολικό πλάνο κεφαλαιακής ενίσχυσης στην Κεντρική Τράπεζα, με το οποίο θα παρουσιάσει τον προτεινόμενο συνδυασμό μέτρων για την επίτευξη του απαιτούμενου στόχου ύψους 9%, για να καλύψει το απαιτούμενο κεφαλαιακό έλλειμμα μέχρι τον Ιούνιο του 2012.»

Μετάφραση: Ουσσούτε ολάν που έννα θέλουμεν στήριξη τζαι μηχανισμούς. Πελλάρες. Εν πολλά λία τα λεφτά που εχάσαμεν που τες λάθος επενδύσεις μας τζαι η τράπεζα ένεσhει πρόβλημα.

Τζαι ποιοι εσυμφωνούσαν μαζί του?? Α? Ποιοι?

Ο ΔΗΣΥ:

Σημερινή 11/3/12: «Πού θα έπρεπε να βάζουν τα κέρδη τους οι τράπεζες; Κάτω από το μαξιλάρι τους; Οι κυπριακές τράπεζες, λοιπόν, επένδυσαν και σε ελληνικά ομόλογα, όπως έκαναν και οι γαλλικές και οι γερμανικές και ιταλικές τράπεζες, όπως έκαναν όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες...»

Έτον τζαι τον Αβέρωφ σου, που στυλλομαθκιάζει σήμερα:

Σημερινή 2/3/12: «Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, εξάλλου, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ανέφερε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για τις καταθέσεις, σημειώνοντας ότι «η ευρωζώνη έχει δημιουργήσει τους μηχανισμούς ασφαλείας για τους καταθέτες στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα …  τόνισε ότι η κατάσταση στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα είναι δύσκολη μεν αλλά διαχειρίσιμη … η προσπάθεια για άντληση κεφαλαίων για ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης του χρηματοπιστωτικού τομέα είναι μεν είναι δύσκολη αλλά όχι ακατόρθωτη.»


Το ΔΗΚΟ και ειδικά ο Παπαδόπουλος-απολάυστε τον:
Καθημερινή 27/10/11 : «Διαχειρίσημο το κούρεμα από τις κυπριακές τράπεζες»
Καθημερινή 15/1/12Για να έρθει μετά από 2 μήνες να πει «ο Προέδρος της Δημοκρατίας έχει άγνοια για το πώς λειτουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου»  Ενώ εσύ? Τι να σου πω. Είσαι έξπερ! 

Ο Ορφανίδης:
Καθημερινή 17/4/11: «Ωστόσο οι πραγματικές συνέπειες που θα έχει στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα μια δραστική μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους οι δύο μεγάλες εμπορικές τράπεζες δεν είναι κατ’ ανάγκη καταστροφικές.»

Καθημερινή 20/4/11: «Οι τράπεζες μας είναι πολύ καλά κεφαλοποιημένες»

Καθημερινή 13/11/11: «Δεν υπάρχει πρόβλημα στήριξης των τραπεζών»

Η ΕΔΕΚ:

Καθημερινή 26/10/11: Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Νίκος Νικολαΐδης ..διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι Κυπριακές τράπεζες, με τη συνεργασία της Κεντρικής Τράπεζας, μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες…ανέφερε ακόμα ότι η ΕΔΕΚ θεωρεί καταρχήν κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση την έστω και με καθυστέρηση, όπως είπε, προετοιμασία του θεσμικού πλαισίου που θα διέπει την κεφαλαιουχική ενίσχυση των τραπεζών από το κράτος.

Σημερινή 10/3/12: Οι πολίτες μπορούν να εμπιστεύονται όπως στο παρελθόν το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ύστερα από διαβεβαιώσεις που έλαβε σε ενημερωτική συνάντησή του με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αθανάσιο Ορφανίδη.

Εξήχασα κανέναν? Α ναι. Ως τζαι ο νομπελίστας ελάλεν ότι οι κυπριακές τράπεζεν εν έχουν πρόβλημα παρά το κούρεμα:

Σημερινή 3/3/12: «..σωστά διείσδυσαν στην ελληνική αγορά οι κυπριακές τράπεζες και βρέθηκαν σήμερα με ελληνικά ομόλογα. Εξήγησε ότι δεν είναι μόνο οι κυπριακές τράπεζες που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα. Επένδυσαν, είπε, και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.»

Μάλιστααααα… Ωστέ? 

Άρα δεν εν μόνο η κυβέρνηση που «δεν υπολόγισεν τζαι δεν έκαμεν τζαι δεν έφκιασεν» κοπέλια!

Εν ΟΥΛΛΟΙ σας! ΟΛΟΙ ανεξαιρέτου! 

Τουλάχιστον η κυβέρνηση τόλμησε να αμφισβιτήσει το αλάθητον του Ορφανίδη που έλεγεν ότι εν μια χαρά οι τράπεζες. Τζαι αποφάσισε να τον πέψει έσσω του.

Τζαι τι εκάματε ΟΥΛΛΟΙ εσείς άμαν το εμάθετε? Α?
Να σας θυμίσω: Εσhίζετε τα μαγιό σας ότι εν τραγικό λάθος να μεν τον ξαναδιορίσουμεν τζαι ότι έκαμεν πολλά καλά τη δουλειά του τζαι ου ζάβαλι μου πού θα έβρουμεν άλλον άξιον σαν τούτον.

Έτα δαμέ τζαι δαμέ τζαι δαμέ τζαι δαμέ τζαι δαμέ: Απρίλιος 2012:

ΔΗΣΥ: "Η απόφαση του Προέδρου ενδεχομένως να επηρεάσει και καταστάσεις στο Ευρωσύστημα"
ΕΥΡΩΚΟ: «Απώλεια η αντικατάσταση του Αθανάσιου Ορφανίδη»
Παπαδόπουλος: «Τελευταίο καρφί στο φέρετρο της οικονομίας»
Oικολόγοι: "Ο Πρόεδρος να ακούσει τη φωνή της λογικής και να επαναδιορίσει τον Ορφανίδη"

Σύνοψη:

Οι τράπεζες έκαμαν ό,τι σκατά εκάμαν γιατί καμία νομοθεσία της ΕΕ δεν το απαγόρευε. Ο υπεύθυνος για την εποπτεία τους κ. Ορφανίδης έλεγε ότι το κούρεμα δε θα μας επηρεάσει και τόσο τραγικά. 

ΟΛΗ η δεξιά συμφώνησε μαζί του και τον υποστήριξε! 

Και το μόνο που ζητούσαν ήταν μέτρα κατά των μισθωτών για εξοικονόμηση των ποσών που τάχατες θα χρειαζόταν το κράτος, για να καλύψει τα σκατά των τραπεζών, που ΟΛΟΙ συμφωνούσαν ότι είναι γύρω στα 3δις: Σημερινή 11/3/12 

Για να έρθουν μετά οι τράπεζες τζαι να πουν «Ούπς! Σόρυ! Εν παραπάνω που θέλουμε γιατί έννα παττήσουμεν, σώστε μας» Τζαι πάλε να συμφωνούν ΟΛΟΙ ότι δεν είναι επιλογή να μην στηρίξουμεν τες τράπεζες.»

Τζαι άμαν είπεν η κυβέρνηση «ε καλάν ολαν! Ως τωρά άλλα μας ελαλούσετε! Πότε έγιναν τόσα?» 

Εμουντάραν τότες ούλλοι οι υποκριτες να πουν « ένεξερεν πού εν το Μαρί, έν έξερεν τζαι πόσο εν το χρέος» και λοιπές παπαριές.

Ε καλάν φωστήρες μου! Εσείς εξέρετε δηλαδής?? 

Έννεν ούλλοι που εσυφωνούσετε ότι εν μόνο 3 δις που χρειάζονται? Τζαι τωρά ΟΥΛΛΟΙ καρτερούμεν την Πίμκο να μας πεί? Α? 

Σα δε ντρέπεστε λέω εγώ.

Τζαι η υπέρτατη υποκρισία: Έφαν τα ο Χριστόφιας.

ΨΕΥΤΕΣ ΟΥΛΛΟΙ ΣΑΣ!!! ΨΕΥΤΕΣ ΤΖΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Ολόκληρο κράτος σε 50 χρόνια ύπαρξης, με όλα τα στραβά και τα κακά και τα ανάποδα, με όλες τες κυβερνήσεις και τες καταστροφές του 74, έχει αυτή τη στιγμή 1,5 δις έλλειμμα. Όχι μεσα σε 5 χρόνια που εν ο Χριστόφιας. Σε 50. Οι τράπεζες μέσα σε ένα χρόνο εκάμαν τρύπα 10 δις.

Τζαι ο κόσμος να τους κρώννεται ρε κουμπάρε όπως τα βόδια. 

52 σχόλια:

  1. μα τι κάθεσε τζιαι χολοσκάς; έτω οι κυπραίοι εν κουμαρτζίες, φτανοί τζιαι άπληστοι. ότι έγεινεν με το χρηματιστήριο εκάμαν το τζιαι τωρά οι διεφθήνων των τραπεζών... και όχι μόνο οι ειδήμων τάχα περι οικονομίας (άσχετο εντωμεταξή ότι το πρώτο πράμα που μαθαίνεις στα οικονοιμικά είναι το ρίσκο!) Το ότι ποττέ μας ενειχαμε ούτε θα έχουμε σωστούς ηγέτες είναι που την κκελέ μας τζιαι την νοοτροπία του "ξέρω τα ούλα επειδή φτάννω που τον ομφαλό της γης!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.sigmalive.com/news/politics/373171

    13 Απριλίου 2011 Ο Χαρίλαος Σταυράκης στέλνει θετικά μηνύματα για οικονομία
    Κατά τον κ. Σταυράκη, «το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η εκτίμηση για τα δημόσια οικονομικά είναι πάρα πολύ βελτιωμένη». Δήλωσε, πάντως, αισιόδοξος ότι με τη σωστή δημοσιονομική πολιτική και φέτος θα πετύχουμε και θα υπερκαλύψουμε τους δημοσιο-
    νομικούς στόχους, και μάλιστα χωρίς μέτρα.
    Πρόσθεσε ότι «έχουμε τον τρίτο καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης τα τελευταία τρία χρόνια και το δημόσιό μας χρέος βρίσκεται στο 61%, που είναι πολύ καλύτερο του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Άρα, είπε, όλοι οι σημαντικοί οικονομικοί δείκτες δείχνουν ότι έχουμε μιαν από τις καλύτερες σχετικά οικονομίες της Ευρώπης, χωρίς να παραβλέπω, βεβαίως, τις δυσκολίες τις οποίες έχουμε μπροστά μας και πάντα τονίζουμε».

    είπα να συμβάλω στο ποστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζιαι μαλιστα ο χαριλαος σταυρακης ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ελεω ψυχολογιας ... εθελησε να παρει μετρα τζιαι αν φορολογηθουν οι μεγαλογαιοκτημονες ΑΣΘΕΝΩΣ περισσοτερο με τιμες 2010.Παρεπιπτοντως κατα δηλωση του ιδιου ανηκει και ο ιδιος στην εν λογω κατηγορια πολιτων.Φερνει τα νομοσχεδια στην βουλη και καταψηφιζονται απο κοινου δηκο-δυση.Τωρα ακουονται σαν βαλσαμο σε σχεση με το τι επεβαλεν η τροικα.Τοτες ομως αρεσκετουν ο κυπραιος να τον περιπαιζει το παπαδοπουλουι και ο φουλης.
    Οπως και τωρα...Καλη συγκυβερνηση λοιπον και καλη τροικα να χουμεν.

    Ειπα κι εγω να συμβαλω στην ολοκληρωση του πιο πανω ποστ
    για να μεν μεινει μισο.Εν κριμα.

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να συμβάλετε όσο θέλετε.

    Μάλιστα! Το ΔΗΚΟ του Σταυράκη και του Παπαδόπουλου εν που γλύφει τωρά ο Αναστασιάδης τζαι όλοι μαζί εκάμαν έναν άνθρωπο τη συτζιά του μαύρου. Ξέρεις, άμπα τζαι καταλάβει ο κόσμος ότι φταίν άλλοι τζαι ξυπνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολόκληρο κράτος σε 50 χρόνια ύπαρξης, με όλα τα στραβά και τα κακά και τα ανάποδα, με όλες τες κυβερνήσεις και τες καταστροφές του 74, έχει αυτή τη στιγμή 1,5 δις έλλειμμα.

    1,5 δις έλλειμμα;
    Είπαμε να χειροκροτάτε τον Χριστόφια αλλά τουλάχιστον μεν υποτιμάτε τη νοημοσύνη κανενός με τα μαθηματικά της οκκάς! Μόνο στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων το κράτος χρωστά 7,3 δις...

    Α, να συμβάλω τζι εγώ λλίον...

    Όταν αγοράζαν τα ελληνικά ομόλογα η Λαϊκή τζαι η Τράπεζα Κύπρου, το rating της Ελλάδας ήταν Α-

    Τέλος, το "κούρεμα" εν ο Χριστόφκιας που το υπόγραψεν. Ούτε ο Ορφανίδης, ούτε ο Αναστασιάδης, ούτε ο Νικόλας ο Παπαδόπουλλος ούτε κανένας. Δεν εζήτησε οποιαδήποτε "ελάφρυνση" στην εν λόγω σύνοδο από την ΕΕ. Υπόγραψεν χωρίς να ζητήσει το παραμικρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπεεεε μπεεεεεεε και μπεεεεεε. Αλλά όταν μπεεεεε και μπεεεεε οι μπεεεεε έκαναν μπεεεεε και μπεεεεε. Μπεεεεε!!!! Μπεεε και στους μπεεεεε που ήθελαν μπεεεεε και μπεεεε μαζί με τους μπεεεεε μπεεεε μπεεεεε.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος:
    Το κράτος ΔΕΝ θα έθελεν στήριξη αν δεν ήταν οι τράπεζες. Το κράτος διαχρονικά χρωστούσε στο ταμείο και πάλι δεν έθελεν στήριξη.

    Οσον τζαι να ήταν το rating ούλλοι εξέραν ότι έρχεται κούρεμα. Οσο τζαι να ήταν το rating εν τζιείνα τα ομόλογα που μας εφέραν δαμέ που μας εφέραν.

    Για το κούρεμα ποιός εδιαφώνησε για την υπογραφή του? ΚΑΝΕΝΑΣ! Εκ των υστέρων ούλλοι κάμνουν τους εξυπνόβλακες.

    @pekatsa:
    Μα ξέρω το ότι βελάζεις καλά μανα μου! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.astra.com.cy/index.php/el/arxeio-ekpompwn/viewvideo/1348/casus-belli/casus-belli---011212

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θέμα είναι γιατί τους υπερασπιζόμαστε; Είτε λέγονται κυβέρνηση, είτε λέγονται δεξιοί, αριστεροί, τραπεζίτες κτλ;


    ακόμα ένα για το αρχείο των υποβαθμίσεων


    Αν είχαμε μόνο το πρόβλημα των τραπεζών ή μόνο το πρόβλημα των δημοσιονομικών τότε δεν θα καλούσαμε την Τρόικα. Αυτό είναι γεγονός.

    Δεν συγχωρείται ούτε η πολιτική σκηνή του τόπου που δημιούργησε ένα τερατούργημα που ονομάζεται κρατική μηχανή, ούτε που εφάαν τζαι εσπάσαν με μίζες, και ποδά ποτζί εξασφαλίσαν διαγραφή δανείων - ούτε οι τράπεζες που επέτρεψαν στους πελάτες τους να έχουν τεράστια δάνεια για να ζουν μια ζωή έξω από τα μέτρα τους.

    Η έκθεση στα ελληνικά ομόλογα δεν είναι τόσο τραγική προ-κουρέματος. Τα κρατικά ομόλογα μέχρι τότε ήταν μια συνήθης επένδυση! Μπορούσαμε να χειριστούμε καλύτερα το κούρεμα - ακόμα και να ζητήσουμε εξαίρεση από αυτό. Δυστυχώς όμως ο κ.Ορφανίδης και ο κ. Καζαμίας δεν βρήκαν να ενημερώσουν τον πρόεδρο μας, ο οποίος δεν γνώριζε. [ελπίζω τωρά να μην έχετε αμφιβολία ότι δουλεύκουν μας ΌΛΟΙ ανεξαιρέτως].

    Η κυβέρνηση φταίει επειδή όταν όλοι εκάμναν λάθη, η κυβέρνηση εμπορούσε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να πράξει σωστά!

    Η βουλή [κόμματα] φταίει για τον ίδιο ακριβώς λόγο!

    Πέρασαν μέσα σε 2 μέρες 25 νομοσχέδια τα οποία δεν είχαν χρόνο να τα μελετήσουν!!! και που υποβαθμίζουν το βιωτικό μας επίπεδο με το που θα πούμε το "χάππυ νιου γήαρ"!

    Δεν νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ κανένα από αυτούς επειδή είναι όλοι συνυπεύθυνοι. Με ξενίζει η τόση αφοσίωση σε πρόσωπα.

    Θα πληγώσει το ξέρω, αλλά πρέπει να το πω. Αυτή η αφοσίωση λέγεται φανατισμός! και τίποτα καλό δεν μπορεί να βγει από αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι Τραπεζίτες φταίσιν σας άμαν πρέπει να φορτώσετε κάπου την απραξία σας.

    Οι Τραπεζίτες εν καλοί άμαν εν για να τους κάμετε Υπουργούς Οικονομικών.

    Οι Τραπεζίτες επίσης εν καλοί άμαν εννα σβήσουν χρέη της ΠΕΟ τζαι της Δέλτα.

    Εκπλήσσομαι πάντως πώς τζαι δεν εκατέληξεν ακόμα η συζήτηση στο πραξικόπημα τζαι την ΕΟΚΑ Β'...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Georgia:
    Οι τράπεζες συνέχιζαν να επενδύουν σε ομόλογα που προσπαθούσαν να ξεφορτωθούν οι Γερμανοί ακόμα και όταν ο κίνδυνος για κούρεμα ήταν ορατός, και τα ομόλογα αυτά ήταν ιδιαίτερα υψηλού ρίσκου.
    Η κυβέρνηση μπορούσε να παρέμβει?? Με ποιό νόμο?
    Να ζητήσει εξαίρεση? Δαμέ τράπεζες και διοικητής και ΟΛΟΙ εσhίζουνταν ότι εν έχει πρόβλημα.

    @Ανώνυμος:
    Ναι βούρα να υπερασπιστείς τους τραπεζίτες εσύ! Άντελε άντελε!

    Οσο για την πεο, πούντα στοιχεία? Εκρύψαν οι δημοσιογραφίσκοι άμαν τους είπαν ή παρουσιάστε στοιχεία ή έννα τα πούμεν στα δικαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ego ena ekatalava,ephran mas oulous sto laimo tous,oso kai na katalavoume apo oikonomika oso kai na fonazoume ,na diamarturomaste kaneis den mas akouei.ekopsan lefta apo to ftoxo ton kosmo anti na kopsoun apo ta dika tous ta paxula(en milo gia dhm. upalilousoi na me fate,milo gia vouleutes kai upourgous).giati mono oi ekatomuriouxoi na ginontai upourgoi k vouleutes? giati ekopsan to epidoma manas? k den ekopsan thn suntaxh oikokuras apo tis ekatommuriouxes pou etsi k allios ezousan panta aneta k oi pio polles en epiasan pote skoupa sth zoi tous?
    elpizo na men eprosvala kanenan apo osous se diavazoun.
    anonimi anergi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ίδια η ΠΕΟ επαραδέκτηκεν ότι εδιαγράφηκεν χρέος της τζι εσύ ακόμα αμφισβητείς το; Μα πού ζούμεν;

    Ο Βγενόπουλος είπεν τους να φκάλουν στη δημοσιότητα τες συναλλαγές του, τα εισοδήματα του, τα μπόνους του κλπ κλπ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΤΥΨΕΝ ΜΕΣ ΤΑ ΠΕΤΣΙΑ ΤΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΕΝ ΤΑ ΦΚΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ; ΜΟΝΟ ΚΛΑΝΙΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το ακατανοητο της υποθεσης ειναι οτι ακομα υπαρχουν ατομα σαν και σενα που τους υποστηριζουν ακομα! Και δεν εννοω μονο την κυβερνηση. Ολοι οι πολιτικοι εξ αλλου ειναι τα ιδια σ***τα, ημιμαθεις, ανευθυνοι και ψηφοθηρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @anonimi anergi:
    Εν ούλλα ποννα κοπούν όπου τζιαι νά'σαι με τον Αναστασιάδη.

    @Ανώνυμος:
    Πούντην?
    Τες συναλλαγές του? Ας γελάσω! Τες συναλλαγές που ποιές τράπεζες? Τες ποδά? Τες ελβετικές? Ποιές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Aνώνυμος 4:16
    Άλλον όμως να λαλείς εν ΟΥΛΛΟΙ τζαι άλλον να κάμνεις έναν συτζιά του μαύρου τζαι ούλλους τους άλλους πεζούνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kaisi μπορείς σε παρακαλώ να μας αναφέρεις κάποια λάθη που έκανε η παρούσα κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εφ οσον λοιπον φιλε ανωνυμε η κυβερνηση εσιει τοσο στενο κυκλο με τες τραπεζες , γιατι εθελησε πριν 4 χρονια να τες φορολογησει με το ασθενες 1% παραπανω και αντιταχθηκαν απο κοινου συναγερμος και νικολας?
    Τοσον απλα.
    Ουλλο λαλειτε για τους πλουσιους αλλα κανενας εν ειπε τπτ για την υπερσπιση τους που συναγερμο και νικολα.Τωρα εν αργα.
    Οσο για το κουρεμα τουτο εν το νεο παραμυθι απλα για να εφευρουν ακομα μια ευθυνη στην κυβερνηση.Κανενας εν εμπορεν πλεον ν αρνηθει οταν εσυμφωνησαν ολες οι χωρες της ευρωζωνης και εμεινε η δικια μας αλλα κυριως , για του λογου το αληθες , ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ εν ειπε τπτ απολυτως για τουντο θεμα.Οταν εσυνεβηκε εφυυραν και τουντο σεναριο.
    Η εοκα β εν κολλα.Απλα εχρησιμοποιαν την ο συναγερμος για να συσπειρωνει κατι ψευτοφασιστες αλλα ευτυχως το 2004 εκαταριυτηκε τζιαι τουτο.ΕΥΤΥΧΩΣ.
    Τζιαι ετσι τουντο κομμα εγινε το πρωτο και μονοδικο που του εμεινε η ρετσινια για τουρκοποιηση και με την βουλα , όι με λογια, του νησιου.


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν χωρεί ΚΑΜΙΑ αμφιβολία ότι η «νεανίας», (όπως σε άπταιστο ελληνική αποκαλεί το Kaisiδεντρο, ο πολύς Anti-Christos (ένα μπλιάχ για τον ρατσιστικό του λόγο είναι και πολύ λίγο!), είναι κρυπτο-Χριστοφιανική! Και πάω στοίχημα ότι στο DNA της ΔΕΝ ρέει ατόφιο ελληνικό αίμα! Κορού σε πήραμε χαμπάρι! Σύρνεις τζι’ ΕΣΟΥ αφκά πα’ στους τοίχους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ίντα χάζιν κάμνω, που όταν βρίζουμε ένα κουμμούνι αμέσως πέφτει σήμα από την επαγρύπνηση και πλακώνουν οι μεγάλες δυνάμεις να επαναφέρουν την τάξη. Άνευ μου, φάγαμε ψωμί κι αλάτι μαζί τα τελευταία πέντε χρόνια. Πολύ χαίρομαι που από τον Φλεβάρη θα επιστρέψετε εκεί που ανήκετε. Στις σκαλωσιές και τις σκάλες και στην απόλυτη περιφρόνηση από τους πάντες. όσον αέραν επήρατε, επήρατε! Κεφάλια μέσα! Ούτε ως υλικό σάτιρας δεν θα είστε χρήσιμοι τότε! Αντιός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Α-Χριστάκη ΜΑΣ,
    Ο εμετικό ΣΟΥ λόγος δεν θα ΜΑΣ λείψει! Καιρός να ΣΟΥ κάμω αλλό κανέναν αφιέρωμα! Τεράστιο περιβόλι ρατσισμού τα γραπτά ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να μου κάνεις! Να μου κάνεις και πεθύμησα.

    Άλλωστε μόνο με τέτοια αφιερώματα καταφέρνεις να ασχολείται ο κόσμος με το μπλογκ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Χαχαχαχ.
    Ειπεν ο γαιδαρος τον πετεινο κεφαλαν.
    Ο ανθρωπος του σκυλάδικου της eurovision και της trash tv μιλα για προγονους και για ενα μεγαλειο στο οποιο ο ιδιος ποοοορρω απέχει.
    Νταξει.Κλασσικος νεοελληνας.

    Σε λλιο εννα μας πει οτι εννα υπερασπιστει και τα συνορα του ελληνικου εθνους..
    Ναι ναι.
    Ο κουτσαππαρος που ουτε οπλο ενει μπορει να κρατησει.Χαχαχα
    Α ρε νεοελληνα.
    Τα λογια εν ευκολα.Στην πραξη ηντα που καμνεις...
    Εμ ηθελες τα να τ ακουσεις.Καλα να παθεις.Χαχαχαχαχα

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι να ακούσω ρε παπάρα;

    Αυτά που ξέρω; Και τα οποία ο ίδιος λέγω;

    Στην πράξη, να σου πω ίντα μπου κάμνω. Τιμώ την παιδεία μου. Απλό. ή τουλάχιστον δεν την προσβάλλω, ούτε την ειρωνεύομαι, ούτε την απορρίπτω.

    Εσύ γιατί νομίζεις ότι είσαι κάτι καλύτερο από trash; Ακελ ψηφίζεις. Τι μπορούμε να προσδοκούμε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Α, και σόρρι. Αλλά η Γιουροβίζιον μπροστά στην κουλτούρα του μέσου αριστερού μετρά για φιλοσοφία πρώτης ποιότητας. Θα κράξετε κι από πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Χαχαχα.
    Ετσουξε σε α?
    Τζιαι μια χαρα εν τα παπαρια.Γιατι το θεωρεις βρισια?
    Εν μπορεις που εν μπορεις γενικως προσεχε να μεν ατροφήσουν τζιαι τουτα διοτι μετα εννα τα νοσταλγήσεις αγρίως .Ουτε καν τουντη λεξη εν θα μπορεις ν ακουεις.

    Εν ολιγοις αθρωπος που αγαπα την παρακμη μιας χωρας εκ των πραγματων ενει μπορει να λαλει οτι την αγαπα.Τελος!!!!
    .Εσυ λαλεις στο στα λογια γιατι τα λογια εν ευκολα.Δυσκολευκεσαι στην πραξη διοτι χρειαζεσαι επιπεδο τζιαι συ ουλλο καμπυλες εισαι γι αυτο δυκολευκεσαι να βρεις τζιαι μιαν ισορροπιαν.


    Οσο trash παρακολουθεις αλλο τοσο εν τζιο λογος σου.Κοιτα σοβαρα επιχειρηματα!!!Ευγε.ΚΟΡΥΦΗ!!!
    Τζιε μεν μου συγχυζεσαι διοτι ξερεις...
    Εν καλο καποιος ναν ανοιχτοκαρδος ΟΙ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΟΥ.
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
    Ηθελες τα τζι ακουσες τα
    Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Τρελη αγορινα γιουροβιζιονικη (υποπτος συνδυασμος...)


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είπεν και ελάλησεν η επιτομή του κκόμπλεξ, ο διαβόητος Α(ντι)-Χριστάκης: «Άλλωστε μόνο με τέτοια αφιερώματα καταφέρνεις να ασχολείται ο κόσμος με το μπλογκ σου» --- Μα τόσο κκομπλεξικός είσαι που θέλεις να ασχολείται συνεχώς ο κόσμος μαζί σου [και θετικά και αρνητικά];
    Φυσικά δεν παρέλειψε να μας δείξει [κορδώνοντας σαν γάλος] πως «τιμά την παιδεία του» αποκαλύπτοντας μας παράλληλα και τη ρατσιστική του (υπο)κουλτούρα και φασιστικό του υπόβαθρο: «Πολύ χαίρομαι που από τον Φλεβάρη θα επιστρέψετε εκεί που ανήκετε. Στις σκαλωσιές και τις σκάλες και στην απόλυτη περιφρόνηση από τους πάντες»… Κοιτάτε ρε έναν κατασκεύασμα που θέλει να ονομάζεται “άνθρωπος”! Μπλιαξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πεεεε.. καλάν το παραλήρημα του Χρίστου ασχολίσατο. Εν κρίμαν ο άθρωπος, ήντα να κάμουμεν!

    @Ανώνυμος 6:45
    Λάθος επικοινωνιακός χειρισμός της υπόθεσης με το Μαρί. Πολλά λάθος. Λάθος η υπόθεση με το χαλλούμι. Λάθος που για τρία χρόνια η κύρια έννοια ήταν η προσπάθεια λύσης του Κυπριακού και όχι οι τομές που θαμπορούσαν να γίνουν στο εσσωτερικό. Είμαι σίουρη ότι υπάρχουν τζιάλλα.

    Μα έντζαι είπεν κανένας ότι ενεκάμαν κανένα λάθος. Εκάμαν.

    Αλλά άλλο τούτο τζαι άλλο να γίνεται είπαμεν η συτζιά του μαύρου. Αλλό λίον έννα φταίει τζαι για το αν βρέχει!

    Τζαι τούτη η ισοπέδοση εν επικίνδυνη γιατί δεν αφήνει τον κόσμο να δει ότι, ναι, παρόλα τα λάθη, εγίναν τζαι κάποια σωστά πράγματα τα οποία πρέπει να τα κρατήσουμε.

    Πχ:
    Εγίναν κάποια σκάνδαλα που αφορούσαν στελέχη κοντά στον πρόεδρο. Εν πρέπει να είναι εις πίστην του ότι τουλάχιστον επαρέτησεν τους τζαι δεν εγίνειν προσπάθεια συγκάληψης? Όξα τούτα δεν εγίνουνταν επι άλλων κυβερνήσεων?
    Δεν το χρησιμοποιώ σαν δικαιολογία. Αλλά σαν παράδειγμα ότι ναι αν μη τι άλλο έγινε το έλάχιστο που τόσα χρόνια δεν εγίνετουν, η απομάκρυνση ανθρώπων άμαν δε συμπεριφέρονται κατα το δέον.

    Εγινε το Μαρί. Άλλες υποθέσεις με αμέλεια καθήκοντος έν είχαμεν? Πότε εκαταλήξαν σε δίκη? Πέρκι ναν η πρώτη φορα.

    Αλλά τούτα χάνονται μέσα σε ισοπεδοτικούς φανατισμούς που εμποδίζουν τον κόσμο να δει ότι τούτα (Μαρί και τράπεζες) όποιος τζαι να ήταν κυβέρνηση πάλε ήταν να γίνουν. Θα τα εχειρίζετουν όμως διαφορετικά και κανείς δεν ξέρει αν θα ήταν καλύτερος ο χειρισμός και κυρίως για ποιόν θα ήταν καλύτερος.

    Άλλά ήταν να γινούν. Άρα κανένας δεν έχει δικαίωμα να φκάλλει τον νούρον του πόξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αγαπητέ Αντρέα, τα μισά από όσα λες κατάλαβα μα δεν εκπλήσσομαι, τόσα χρόνια ασυναρτησίες, συνηθίσαμε. Τις προσβολές τις αντιπαρέρχομαι γιατί αποτελούν εύκολη λύση (δεν συνομιλούμε επί ίσοις όροις, και είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιείς πράγματα που εγώ σου αποκαλύπτω για την προσωπική μου ζωή τάχα μου για να με μειώσεις, όταν μάλιστα δεν ξέρουμε τίποτα για την δική σου.) Παρόλα αυτά, αν θέλεις να συνεχιστεί αυτός ο εποικοδομητικός διάλογος χάριν πλεονάσματος χρόνου για σκότωμα, έλα στο μέηλ μου καθότι δεν μπορώ να επισκέπτομαι συνέχεια μπλογκς της πλέμπας και του όχλου για να σου απαντήσω.

    Αγαπητέ Άνευ, μην κρυβόμαστε, λατρεύεις να με μισείς και αυτή είναι η καλύτερη μου ανταμοιβή. Αν δεν ήμουν περίτρανος και αληθινός δεν θα μου αφιέρωνες τόσο χρόνο. Εκτός βέβαια και αν είσαι τόσο καημένος που ασχολείσαι με το να ξεμπροστιάζεις κομπλεξικά υποκείμενα σαν κι εμένα, που σε καθίστα εξίσου αξιοθρήνητο. Οπότε διάλεξε και πάρε: Είσαι καημένος ή εγώ πολύ σπουδαίος; Κι άμα αποφασίσεις, έλα να μου βάψεις τον φράκτη γιατί ο ακελικός που είχα ως τωρά μου έφυγε και ψάχνω άλλο λαϊκό παιδί για τα κουτσοδούλεια.

    @Καϊσί: Άμα λούνεσαι να τρίφκεις καλά τις μασχάλες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εν το άρχισα εγω το θεμα με σενα.Εσύ ετριφκεσουν στην γκλιτσα του τσοπάνη.
    Οποτε αλλη φορα πρωτα να σκεφτεσαι και μετα να ενεργεις.

    Φιλε ανωνυμε παντως εγω ειμαι διατεθειμενος να σου πω λαθη που εκαμε τουτη η κυβερνηση.
    Ναι ο χριστοφιας ηταν κατωτερος των προσδοκιων μας αλλα ΕΛΕΟΣ.Εν σημαινει οτι απο χριστοφια σε αννανστασιαδη


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Συμπαθέστατε κατά τ’ άλλα Anti-Christε,

    Ηρέμησε και ΔΕΝ σε «μισώ»! Αντίθετα σε πονώ και συμπάσχω μαζί σου για το διανοητικό/ψυχολογικό σου πρόβλημα, όμως ειλικρινά δεν μπορώ να ΣΕ βοηθήσω – ούτε ψυχολόγος είμαι, ούτε και ψυχίατρος! Όμως ως συνάνθρωπος ΣΟΥ [αν και των λαϊκών στρωμάτων κι Αριστερός που τα γεννοφάσκια μου κι αν και ανήκω σ’ αυτούς που τόσο απεχθάνεσαι], θα ‘θελα να [ΣΟΥ] πω δκυο φωνήεντα…

    Ρεεε, είσαι ψώνιο [λες: «Αν δεν ήμουν περίτρανος και αληθινός δεν θα μου αφιέρωνες τόσο χρόνο»], κκομπλεξικός και φασίστας και κρίμα στη μόρφωση σου!!! Αντιλαμβάνεσαι ότι την βρίσκεις με το να βρίζεις [λες: «δεν μπορώ να επισκέπτομαι συνέχεια μπλογκς της πλέμπας και του όχλου»], να προσβάλεις και να απαξιώνεις όσους δεν είναι του δικού σου πολιτικού και κοινωνικού σιναφιού, ή/και είναι άλλης κοινωνική τάξης ή εθνικότητας [π.χ. «Πολύ χαίρομαι που από τον Φλεβάρη θα επιστρέψετε εκεί που ανήκετε. Στις σκαλωσιές και τις σκάλες και στην απόλυτη περιφρόνηση από τους πάντες» και «Κι άμα αποφασίσεις, έλα να μου βάψεις τον φράκτη γιατί ο ακελικός που είχα ως τωρά μου έφυγε και ψάχνω άλλο λαϊκό παιδί για τα κουτσοδούλεια»]; Χρησιμοποιείς εκφράσεις έμπλεες ελιτισμού που φτάνει τα όρια του ρατσισμού με αποτέλεσμα να γίνεσαι εμετικός και χυδαίος [π.χ. «@Καϊσί: Άμα λούνεσαι να τρίφκεις καλά τις μασχάλες σου.»]!

    Πάντως πρόσεχε που τα «λαϊκά παιδιά … [που σου κάμνουν] … κουτσοδούλεια», μην ΣΑΣ κάμουν τζιαι καμιά άλλη δουλειά! Και για να μην πάει ο νους σου σε τίποτα το πονηρό, εννοώ μην ΣΑΣ βάψουν τζι’ ΕΣΑΣ τους ίδιους μαζί με τον «φράκτη»! Επήραν σε πρέφαν ρε, τζι’ επεριφράξαν σε, [όπως εκάμναν κάποτε τους πελλούς];

    Όπως είπα και πιο πάνω κατά βάθος λυπούμαι σε. Τζι’ εν με τον ρατσιστικό και φασιστικό σου λόγο που θα ασχοληθώ κι αυτόν είναι που θα ξεμπροστιάσω και θα αποκαλύψω!!! Και δεν θα μπορείς να απαγορεύσεις την ανάρτηση αυτών που έχω να πω, όπως κάμνεις στο Blog ΣΟΥ! Ούτε εδώ έχεις, αλλά ούτε και στο Blog μου θα έχεις τη δυνατότητα να λογοκρίνεις και να μην επιτρέπεις παρεμβάσεις με περιεχόμενο (επι)κριτικό γι’ αυτά που λες. Κι ούτε παίζεις το έξυπνο βρίζοντας χωρίς μάλιστα να παίρνεις ανάλογες απαντήσεις… Εμάθαμε σε, ρεεε! Ακόμα και δικά σου κείμενα/αναρτήσεις καταργείς όταν δεν σου συμφέρει ή έχεις αντιληφτεί ότι έκαμες γκάφα! Και βλέπεις, δεν ανήκουμε στους “πολυπληθείς” οπαδούς και οπαδές σου για να επαινούμε κάθε τσσιόφτα που γράφεις. Ή να λέμε «αααχχχ, τι ωραία που τα λες», ή ότι «κλαίγαμε από τα πολλά γέλια», όταν κάμνεις ρατσιστικό “χιούμορ” [που καταντησαμε, οι χυδαιότητες σου να ονομάζονται και χιούμορ]!!!

    Άτε ρε, τζιύλα το αμαξούιν ΣΟΥ παρακάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. έγραψα ένα σχόλιο τζιαι ήρτα μετά που δύο μέρες να δω τι γίνεται. μπράβο κλασσικοί κυπραίοι εκαταφέρετε να γείνετε κώλος πάλε. Ούλοι φτεν εκτός που τον εαυτό μας. Έτσι που εν να πάμε μπροστά. Τίποτε δεν άλλαξε τα τελευταια 50 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχα, Αντίχριστος, Άνεφ, Αντρέας και κάμποσοι ανώνυμοι να τσακώνονται για τον γιό της Αννούς που το Δίκωμο, priceless, αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.

    ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. @Andreas + @kaisi

    Όλοι είσαστε έτοιμοι να αναφέρετε τα λάθη του Χριστόφια αλλά ουδείς το πράττει. Περιμένω αν έχετε την καλοσύνη να μου απαριθμήσετε ορισμένα λάθη της παρούσας κυβέρνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μάνα μου σε ρε Νηπενθές, τζιαι ως «κλασσικοί κυπραίοι» [δηλ. «κουμαρτζίες, φτανοί τζιαι άπληστοι ... [που]... ποττέ μας ενειχαμε ούτε θα έχουμε σωστούς ηγέτες»] «εκαταφέραμε να γείνουμε κώλος πάλε» [τούτο τί σημαίνει πάνσοφε κριτή μας;] με τις αντιπαραθέσεις μας [λες όλοι να ‘χουμε άδικο;] τζι’ έτσι εχαλάσαμεν σου την μόστρα, γιατί προφανώς έχεις κι εσύ καταβολές απ’ αυτή τη χώρα!
    Αν προσβαλλίσκεσαι τόσο πολλά, πες έναν «απεταξάμην» τους «κλασσικούς κυπραίους» κι «άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει» και μην μας το παίζεις υπεράνω!
    Μα που ζεις My Lord; Δεν το ξέρεις ότι στην ζωή υπάρχουν κοινωνικοοικονομικές ανισότητες που προκαλούν κοινωνικές και κατ’ επίταση και πολιτικές αντιπαλότητες κι αντιπαραθέσεις που οξύνονται σε περιόδους κρίσεων; Ή μήπως νομίζεις ότι ζούμε σ’ ένα αγγελικά πλασμένο κόσμο, ή ότι αυτά τα περί «κώλου» είναι αποκλειστικά κυπριακό γνώρισμα. Ή νομίζεις ότι σ’ άλλους τόπους και σ’ άλλες γαίες δεν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα; Να πούμε τότε και τους ελλαδίτες «κλασσικούς καλαμαράες», τους πορτογάλους «κλασσικούς ίβηρες», τους ισπανούς «κλασσικούς ισπανούς», τους ιταλούς «κλασσικούς λατίνους», τους άραβες «κλασσικούς πελλαραπάες» και πάει λέγοντας... Κάθε τι έχει τες ιστορικές του ρίζες και τα κοινωνικοοικονομικά του αίτια, αγαπητό και συμπαθέστατο Νηπενθές κι αν δεν πολεμήσεις τα αίτια που το αναπαράγουν δεν θα εξαλειφθεί. Και με το να στέκεις στην άκρη [όπως κάνεις ΕΣΥ] και να πυροβολείς ισοπεδωτικά τους πάντες [ακόμα κι αυτούς «κάθονται τζιαι χολοσκούν», όπως την Blogοδέσποινα Kaishά] συμβάλεις κι ΕΣΥ ο ίδιος στην αναπαραγωγή και συντήρηση των αρνητικών φαινομένων που επικρίνεις. Και τι ήθελες δηλαδίς, να σωπάσουμε και να μη πούμε τίποτα όταν ο άλλος [ο Anti-Christos] μπήκε μέσα βρίζοντας κι απαξιώνοντας όσους δεν είναι του κοινωνικού και πολιτικού σιναφιού του; Τι έγινε ΣΟΥ χαλάσαμε το image επειδή δεν το ανεχτήκαμε; Και λάθος της Kaishάς που έσβησε το πρώτο σχόλιο του βλαμμένου κρυπτοφασίστα!

    **********************
    Άτε, τζιαι τα Ktinα στες μάντρες τους!

    *************************
    Ανώνυμε/η [ημερ. 10 Δεκεμβρίου 2012 12:14 μ.μ.],
    Η Blogοδέσποινα σε σχόλιο της [με ημερ. 9 Δεκεμβρίου 2012 10:46 π.μ. – link: http://kaisitree.blogspot.com/2012/12/blog-post.html?showComment=1355042783233#c2351093468745978659 ] αναφέρθηκε σε [κατά τη γνώμη της] «λάθη του Χριστόφια»… Όμως τζι’ ΕΣΥ γιατί εν παραθέτεις κάποια για να κάμουμε και συζήτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. χαρ χαρ χαρ χαρ χαρ χαρ χαρ χαρ χαρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Άνεφ πήεννε ρε ως τζιαμέ στη γωνιά τζιαι τσιάκκαρε αν έρκουμε τζιαι πέ μου.
    ΜΠΕΕΕ ΜΠΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ρε Καϊσί, ήντα θέλεις τζαι γράφεις τα τούτα; Γράψε κόρη μου για το γάμο, για τα DIY σου, εν καλύτερα θέματα για έτσι κατάσταση.
    Γιατί να τα γράφεις τούτα και να μην απαντάς σε όλους προσωπικά και συγκεκριμένα, θεωρώ το κάπως άσκοπο.
    Είπα να μεν σχολιάσω τίποτε στην αρχή, γιατί στάνταρ θα εγίνετουν χαμός, και δεν είχα έτσι διάθεση, αλλά τωρά που εκατευνάσαν λίο τα πράματα, να σου πω την εισήγηση μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ισσιό Ktino μου, ιshό!
    «… πήεννε ρε ως τζιαμέ στη γωνιά τζιαι τσιάκκαρε αν έρκουμε…» --- «έρκουμαι» ελληναρά, τζι’ όι «έρκουμε»!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @Ανώνυμος 21:41:
    Είπα σου κάποια πιό πάνω τσιέκκαρε! Και να προσθέσω ακόμα ένα, την υπόθεση με τες επιδοτήσεις.

    @Ανεφ:
    Είσαι λίον πολλά αψός με τον Νηπενθές! Ένα πόιντ έχει το! Τζαι εσύ έχεις το αλλά εν πολλά θυμοθκιάρικο το ύφος που τα λαλείς.

    @Νηπενθές:
    Τι να σου πω? Έχεις δίκαιο! Τζαι εγώ θα ήθελα να γίνεται διάλογος με επιχειρήματα. Έτσι μου αρέσκει τζαι στην προσωπική μου ζωή τζαι απολαμβάννω το ειδικά άμαν βρίσκω καλό συνομιλητή με δυνατά επιχειρήματα.
    Αλλά χάτε... Ίσως αν εθώρες το σχόλιο του Α-χριστου πριν το σβήσω να καταλάβαινες.

    @Moonlight:
    Μα αφού ξέρεις το ότι αρέσκουν μου τα πολιτικά! :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @Ktino:
    Καλά.. εσύ βελάζεις ακόμα καλύτερα και από την πεκάτσα! Λογικό θα μου πεις, τζιείνος πουλλίν εσύ χτηνό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ ανώνυμος

    Θ αναφερω τουτο που με πειραξε πολλα.
    Ναι κ. Χριστοφια.
    Μπαινουμε στο μηχανισμο ελεω ορφανιδη.Ελεω τραπεζων.Τα ποσα μιλουν που μονα τους.
    ΑΛΛΑ
    Δεν σημαινει τα γεριμα επειδη συνομιλας με την τροικα για μετρα ν αφηνεις το ελλειμα να πετα.
    ΠΙΑΣΕ ΟΤΙ ΜΕΤΡΑ ΜΠΟΡΕΣΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ.
    Ακουεις τζιαμε 5,5 %.
    Οι τραπεζες του ορφανιδη , τα δημοσιονομικα δικα σου.
    Κι αν θελει παλε η κυβερνωσα βουλη να σου τα κοψει τα οποιοα μετρα ΕΦΚΑ ΤΖΙΑΙ ΠΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
    Ε γινησκεται να σε κυβερνα το νεοφιλελευθερο μπλοκ.

    Ανωνυμε εχω δικαιο???

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Νηπενθές

    Ελπιζω να μεν μιλας για ουλλους.
    Ενας Αχριστος εμπηκε να παιξει τον εξυπνο , επιασε πιερωμενη απαντηση , μαλλον εν την εκαρτεραν, εσκουλλιστηκε τζι αποχω...
    Αμαν εν εσιει νου ας ρωτα αλλους
    Χεχε

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Re mannokaisi...ise perifani gia ton miksiari ton proedro sou pou fkeni tzie klamourizete opos to moro stin tileorasi? Aggou sas. Bromismenoi koummounoi. Na pate na meinete stin kouba an sobaromilate. Axristoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. @Ανώνυμος 10:58
    Προσωπικά το αν κλαίει ένας πρόεδρος δε με ενοχλεί.
    Εξάλλου οι περισσότεροι που μέμφονται τον Χριστόφια παραδέχονται ως άξιο τον Τάσσο που επίσης κλαμουρίστηκε.

    Κάτι επι της ουσίας έχεις να προσθέσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
    Ιντα κλαπα σου καμε το καισι.
    Εν το καρτερας τουτο με τον τασσο.
    Χαχα.
    Εκιστησες α?
    Χαχαχαχαχαχαχα
    Αμαν εσιεις λλιο νου προσεχε.Καμε παρεα με τον Αντιχριστο!!!
    Χαχαχα

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @Άνεφ, ευχαριστώ για την απάντηση σου.

    Μακάρι φίλε να ήμουν Κύπρο. Είμαι έχει 5 χρόνια στην Αγγλία, μια κρύα αποξενωτική χώρα που ποτέ δεν θα ονομάσω πατρίδα. Να γυρίσω γρήγορα πίσω, χλομό το βρίσκω γιατί όπως ξέρεις εσύ φαντάζουμαι, ο προσγειωμένος στην πραγματικότητα, η γενιά άνω τον 30-35 έφαε τζιαι έσπασε συν άλλων παραγόντων, αφήνοντας μη πολλές επιλογές για επάνοδο στην νήσον του ωραίου. Ναι ρε αγαπώ την πατρίδα μου τζιαι δεν θέλω να μαλώνουμε μεταξύ μας, θέλω μια λύση όπου η Κύπρος εν μια, όπου μπορώ να πάω βόρεια 100 μέτρα που το σπίτι μου που εν παστην πράσινη γραμμή τζια εμεγάλωσα ούλη μου την ζωή δίχως να έχω τούτη την δυνατότητα να το κάμω ποττέ στην ζωή μου, δεν θέλω την υποδούλωση το νέου ανθρώπου στην "διχοτόμηση" βλέποντας το σαν κάτι φυσικό γιατί πολύ απλά το έχει συνηθίσει.

    Όποτε έρκουμαι όμως, τις λλίες φορές που καταφέρνω τον χρόνο, θωρώ τον εθνικισμό να ενισχύεται, οι διαφορές μεταξύ μας να μεγαλώνουν, οι διαφωνίες μεταξύ πολιτικών ιδεολογιών να είναι τόσες πολλές που σχηματίζουν και φιλίες. Μα που ζούμε; Στο 2012 ζούμε. Είναι πράγματι τόσες πολλές οι διαφορές μας; Να πιστέψω ότι το γινάτι, το πείσμα του Κυπραίου που άλλες εποχές βοήθησε να σταθούμε στα πόθκια μας μετά το '74, δεν φταίει;

    Είναι πράγματι τόσες οι ανισότητες του κοινωνικοοικονομικού μας υπόβαθρου στην Κύπρου του "αριστερού" developer με την mercedes και του "δεξιού" στο προσφυγικό σπίτι του συνοικισμού που οι πολιτικές μας ιδεολογίες φτάνουν να μας χωρίζουν; Ή είναι τέρατα γονέων, πολιτικές ιδεολογίες περασμένων δεκαετιών από προπαγάνδιση, λανθασμένη πληροφόρηση και ελλειπή μόρφωσης που προσπαθούμε να υπερασπίσουμε μήπως και μας πουν ασταθής, δίχως ταυτότητα ή ακόμη χειρότερα "προοδευτικούς" αν τις πάμε κόντρα.

    Συμφωνώ υπάρχουν διαφορετικά πιστεύω. Δεξιοί, αριστεροί, μουσουλμάνοι, χριστιανοί, άθεοι, πράσινοι, κίτρινοι και λοιπά. Το να φταίμε τον καθένα δίχως πρώτα να δούμε το χωρκό το δικό μας δεν οδηγά λύση πουθενά.

    άνεφ αν ήσουν πράγματι αριστερός, κομμουνιστής και οτιδήποτε άλλο συνεπάγεται με τους ειρμούς σου, δεν θα καθόσουν να διαπληκτίζεσαι σε κοινούς ιστιότοπους και να υπερασπίζεις ποιος έχει λάθος και ποιος είναι ο σωστός ενισχύοντας την αντιπάλη. Αλλά πες την αλήθεια σου αρέσει η έκθεση όπως αρέσει και κάθε τι άλλο στον "αντίπαλο" σου αντίΧρηστο. Ο δεύτερος με το να βρίζει πρώτα προσβάλλει τον εαυτό του και δεύτερο περισσότερη ικανοποίηση το δίνεις με το να ασχολείσαι. Παρτο χαμπάρι σε χειραγωγεί και κοροϊδεύει. Εκνευρισμό θα του έδινες μονάχα αν δεν ασχολήσου μαζί του αλλά και με οποιοδήποτε άλλο που πρώτα δε σέβεται τον εαυτό του αν βρίζει έτσι αισχρά όπως λες.

    Τώρα στο κείμενο της φίλης Καισιάς. Οι παράγοντες εν πολλοί για την σημερινή κρίση. Οι χειρισμοί των τραπεζών είναι έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί. Αυτό όμως δεν αναιρεί την ανικανότητα της κυβέρνησης, ναι είναι δύσκολοι καιροί και εδώ φαίνονται οι άξιοι πρεσβευτές του κόσμου. Δυστυχώς το μόνο που είδαμε όμως είναι συνεχόμενα λάθη από πλευράς πρόγνωσης, ανικανότητα αντιμετώπισής προβλημάτων και πολιτικού διάλογου σε όλα τα μέτωπα, ανασφάλεια και έλλειψη θάρρους για πρωτοβουλίες από τους ηγέτες. Αυτό είναι κρίμα γιατί ήταν η πρώτη εμφάνιση αριστερού σχήματος κυβέρνησης και έδειξε πόσο μακριά απέχει από την πραγματικότητα.

    Αλλά αυτό που έχουμε και θα έχουμε που δεν θα είναι καλύτερο θα το αξίζουμε γιατί εμείς, όλοι μας το δημιουργήσαμε.

    Πάρτε το χαμπάρι αν δεν ενωθούμε τίποτε δεν θα καταφέρουμε με που την κρίση να φκούμαι "ανώδυνα" με στο κυπριακό λύση να βρούμε.

    Η λύση δεν θα έρτει που τον ηγέτη αλλά που τον λαό αμάν φκει στους δρόμους τζιαι απαιτήσει γνώμονας τι θέλει να ζητήσει.

    32Α - Η ημέρα που εν να δούμε λευτέρωση, 32 Αυγούστου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. @Νηπενθές:
    Έτον ρε τζαι έναν που μιλά αθρωπινά.

    Όντως ήταν ανέτοιμοι δυστυχώς και ελπίζω τα παθήματα να γίνουν μαθήματα για το μέλλον!

    Ένα από αΐπια του Χριστόφια που θα μπορούσε να του βγει και σε καλό αν το χειρίζετουν διαφορετικά εν το ότι εν ξεροκέφαλος. Επίστευε πραγματικά ότι έννα λύσει το Κυπριακό και αν δεν ήταν απέναντι του ο Ερογλου ίσως-μπορεί-πιθανόν και να το κατάφερνε.
    Τζιαι έκαμεν πολλά μεγάλο λάθος που εχάθηκε μες τες συνομιλίες για τρία χρόνια τζαι όπως είπα τζαι πιο πάνω δεν έκαμεν τομές στο εσσωτερικό που θα μπορούσαν να γίνουν.

    Όι πως θα μας εσώζαν από τη σημερινή κατάσταση, γιατί πάλε ήταν να καταλήξουμεν δαμέ, αλλά πάλε..

    Το έγκλημα των τραπεζών πάντως είναι δύσκολο να αποδειχθεί νομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Νηπενθές,
    Σε χαιρετώ και σ’ ευχαριστώ [κι εγώ με τη σειρά μου] για τα δικά σου σχόλια…

    Κατ’ αρχάς να παραδεχτώ ότι ίσως να ήμουν «λίον πολλά αψός» [όπως είπε και η Blogοδέσποινα Kaishά], αλλά ο λόγος σου κατά την προχτεσινή σου παρέμβαση μου έδωσε την αίσθηση ότι αντικατόπτριζε μια απαξίωση για τους κύπριους ιθαγενείς που δεν καταφέρνουν να μονιάσουν και να πετύχουν την πολυθρύλητη ενότητα. Εκ των υστέρων και μετά τη δήλωση σου ότι είσαι ξενιτεμένος [εις τας Αγγλίας], οφείλω να πω ότι κατανοώ το συναισθηματισμό και το ρομαντισμό σου… Οι κοινότοπες νουθεσίες όμως, που συχνά ακούμε απ’ αυτούς που ζουν εκτός και ονειρεύονται μιαν ουρανοκατέβατη διόρθωση των κακών και των στραβών μας, ή/και μουρμουρούν για «πολιτικές ιδεολογίες περασμένων δεκαετιών από προπαγάνδιση, λανθασμένη πληροφόρηση και ελλειπή μόρφωση που προσπαθούμε να υπερασπίσουμε μήπως και μας πουν ασταθής, δίχως ταυτότητα ή ακόμη χειρότερα “προοδευτικούς” αν τις πάμε κόντρα», δεν διορθώνουν οτιδήποτε! Η δεήσεις [των αποδήμων] για ενότητα σε μια ανταγωνιστική κοινωνία όπως η κυπριακή, αποτελούν σύνθημα ουτοπικό και χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Θα σε παραπέμψω μάλιστα σε μια παλιά μου ανάρτηση σχετική με το θέμα, όπου καταθέτω τις σκέψεις μου: http://aneforiwn.blogspot.com/2010/08/602010.html

    Δεν θα καταπιαστώ λεπτομερώς με τα όσα γράφεις για να δώσω πιο αναλυτικές απαντήσεις, θα ‘θελα όμως να σημειώσω 2-3 πράγματα:
    1. Πρώτον, η Kaishά με την ανάρτηση της, πιστεύω πως εν τη μονόπλευρη κριτική και την υποκρισία των Αντιπολιτευόμενων [για τα οικονομικά] που ήθελε να αναδείξει, κι όχι να αποκρύψει τυχόν ευθύνες του Προέδρου, και

    2. Δεύτερον, δεν μπορούμε από τη μια να επικρίνουμε τα κακώς έχοντα του τόπου μας κι από την άλλη να σιωπούμε μπροστά σε φαινόμενα τύπου Anti-Christos που κύρια τους γνωρίσματα είναι ο εθνικισμός, ο ελιτισμός, ο ρατσισμός, η έπαρση, η απαξίωση, η έπαρση… Μπες μια μέρα στον Blog του και δες τι λέγεται και γράφεται…

    Συμφωνώ μαζί σου ότι «η λύση δεν θα έρτει που τον ηγέτη αλλά που τον λαό αμάν φκει στους δρόμους τζιαι απαιτήσει…», όμως πρέπει να έχουμε κριτήριο για να κρίνουμε και ποιοι εν με το λαό, ή/και ποιοι ενισχύουν τον εθνικισμό…

    ΑπάντησηΔιαγραφή