Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

#%^#%$#

disclaimer:
Ακολουθεί βρισίδι


ΡΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ
ΡΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΠΟΥ ΕΒΟΥΡΑΣ ΜΕΣ ΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΕ 300
ΠΟΥ ΕΤΣΙΛΛΗΣΕΣ ΤΟ ΚΑΤΤΙ ΜΟΥ,  ΡΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ
ΠΟΥ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΤΖΑΙ ΜΙΣΗ ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΤΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΣΥΡΑ ΕΝΝΑ ΠΛΗΡΩΝΝΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ.
ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΗΛΙΘΙΑ ΒΛΑΜΜΕΝΗ ΓΑΟΥΡΑ
ΝΑ  ΣΟΥ ΞΕΡΆΝΟΥΝ ΤΑ ΒΥΖΙΑ ΣΟΥ ΤΖΑΙ ΝΑ ΛΥΟΥΝ ΟΙ ΠΕΤΣΕΣ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΡΑ.
ΝΑ ΦΚΑΛΕΙΣ ΚΑΝΤΗΛΕΣ ΠΑΣ ΤΟΝ ΚΩΛΟ.
ΕΤΣΙΛΛΗΣΕΣ ΤΟ ΤΖΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟΠΕΡ ΔΕΝ ΕΠΑΤΗΣΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΚΕΙΣ ΕΝΑ ΤΣΙΑΝΣ.
ΠΑΝΤΕΣ ΤΖΑΙ ΕΝΝΕΝ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥΤΟ.
ΟΣΑ ΤΖΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΥΡΩ ΕΝ ΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΡΤΑΝΑ.
Όι ενεπετάχτηκεν ομπρός σου σαν επίεννες όπως κάμνουν συχνά οι κάττοι. Είδεν σε η πεθερά του αδερφού μου ΡΑ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ αλλά ενεπρόλαβεν να πιάει τα νούμερα σου –τόσον γλήορα εβούρας- να σε κυνηγώ μια ζωή να μάθεις να πελλοβουράς μες τες γειτονιές.
ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ. ΒΛΑΜΜΕΝΗ. ΑΧΡΗΣΤΗ. ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ. ΠΑΛΙΟΒΡΟΜΙΣΜΕΝΗ.
Τζαι πριν μου αντακώσετε, εμπορούσεν να μεν ήταν το καττί μου αλλά κανένα ‘που τα μωρά της γειτονιάς.Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

Πίττα του βοσκού


Έχεις καλεσμένους για φαΐ?
Αλλά, επειδή εχωρκογύριζες τες μερες και τες νυχτες πριν το τραπέζι, έφτασες στο παραπέντε τζαι τίποτε δεν έκαμες – είσαι αψούμνιστη –το σπίτι εν γέριμο?

Τι εννοείς είσαι πάντα προετοιμασμένη τζαι νοικοτζυρά? Οκ έννεν για σένα τούτο (φακκάς μου). Οι υπόλοιπες φόλοου μι.

Ακολουθεί πολλά φάνσι συνταγή για shepherds pie με κυπριακό τουίστ για έτσι περιπτώσεις, για να τους γελάσεις ούλλους πως τάχα είσαι τζαι η ππάσh νοικοτζυρά:

Σχολάνεις κατά τες 5.
Βουράς σπίτι (τηρώντας το όριο ταχύτητας, άμπα τζαι θκιαβάζει κανένας αστυνομικός) τζαι στο δρόμο σταματάς ‘που το μπακάλικο, για να πιάεις όσα από τα ακόλουθα δεν έχεις στο ψυγείο:

Περίπου ένα κιλό κεϊμά μιξ χοιρινό με βοδινό
1-2 βαζανούθκια
1 κολοκούδιν
1-2 καρότα  
Σέλλενο
Κρεμμύδι, σκόρδο
Κρασί
Πάστα ντομάτας
Worcestershire sauce
Πατάτες
Αυγά (έναν κρόκο θέλεις)
Γάλα
Φέττα
Κεφαλοτύρι
Μάτζι
Μπαχαρικά πχ. Θυμάρι, λασμαρί, δυόσμο, ρίγανη, δάφνη, ό,τι χέλεις.
Υλικά για σαλάτα χωριάτικη (καλαμαρίστικη)

Εν γίνεται να σου λείφκουνται ούλλα.

5:30 Πιάνεις τα μάνι μάνι, πάεις σπίτι βουρητή (όριο ταχύτητας.. μπλά μπλά.. να μεν τα ξαναλαλούμεν) ξαπολάς τες τσέντες δίπλα ΄που τον πάγκο τζαι, αγνοώντας το βομβαρδισμένο τοπίο γύρω σου που χωρίς ντροπή αποκαλείς σπίτι, φκάλεις τα λαχανικά (βαζανούδι, κολοκούδι, καρότο, λίο σέλενο) από τες τσέντες τζαι σύρνεις τα μες τη βούρνα, πλυννήσκεις τα, ξεφλουδίζεις το καρότο, το κρεμμύδι τζαι το σκόρδο τζαι κόφκεις τα ούλλα κομματούθκια.

6:00 Σύρνεις τον κεϊμά μες σε μια κατσαρόλα με λίο λάδι καλό τζαι τσιγαρίζεις τον.
Μόλις τσιγαριστεί, σύρνεις μέσα τα λαχανικά έτσι ούλλα μαζί γιατί βιάζεσαι είπαμεν.
Διάς τους μερικές γύρες με την κουτάλα την ξύλενη τζαι γύρνεις μέσα κάμποσο κρασί.
Αφήνεις το να βράσει σε σιγανή φωθκιά τζαι, ώσπου να πιεί ούλλον το κρασί, βουράς τζαι μαζέυκεις γρήγορα γρήγορα όλα τα ρούχα/κλάτσες/παπούτσια/ατάκτως πεταμένα πράματα ποτζί-ποδά μες το σαλόνι σου, πάεις σε ένα υπνοδωμάτιο αννοίεις την ντουλάπα, σύρνεις τα μέσα, κλείεις την πόρτα τζαι τζεκκάρεις το φαΐ να μεν το κρούσεις.
Εν οκ, θέλει ακόμα, διάς του ένα γυρό με την κουτάλα, τζαι μαζεύκεις όλα τα ποτήρια με το φραπόγαλα που εν τζιαμέ ΄που τα χτες τζαι όλα τα πιατούθκια τζαι σύρνεις τα μες το πλυντήριο των πιάτων. Αν δεν έσhεις sucks for you. Εύρε κάπου να τα χώσεις.

6:17 Γυρίζεις πας το φαΐ, προσθέτεις λίγο βραστό νερό, λίγο είπαμεν, όι να το κάμεις σούπα, το ζωμό κότας μάτζι, την πάστα ντομάτας, το Worcestershire sauce τζαι τα μπαχαρικά. Εν τζαι εξίασες να αλατοπιπερώσεις έννεν? Μπράβο!
Αφήνεις το πάλε να βράζει σε σιγανή φωθκιά, ώσπου να πιεί τα υγρά του τζαι εσύ πιάνεις το φαμόζο τζαι το πετσί τζαι περνάς ένα γλήορο ξεσκόνισμα τζείνα που φαίνουνται ΜΟΝΟ.
Όπως μάσhιεσαι, νεκατώνεις που και πού.

6:45 Σβήνεις τον κεϊμά. Ξεφλουδίζεις τες πατάτες, κόφκεις τες κομμάθκια, για να γινούν γρήγορα, τζαι βάλεις τες να βράσουν. (Άλας) Το νερό έβρασες το με το βραστήρα να μεν περιμένεις.
Περνάς τζαι έναν γλήορο φλόκκο ππάσα ππάσα τζέινα που φαίνουνται ΜΟΝΟ.
Συγυρίζεις τα πράματα που έφερες από το μπακάλικο αφήνοντας έξω μόνο τη φέττα, το βούτυρο που τωρά εν μαλαχτό, τζαι λίο γάλα.

Κάμνεις ένα φραπέ. 
Εν τον πίνεις ‘κόμα, πόμεινε. 
Χάτε οκ δικαιούσαι έναν βρόκκο.

7:15 περίπου. Σουρώνεις τες πατάτες, ξανασύρνεις τες μες την κατσαρόλα, μαζί με ένα γενναιόδωρο κομμάτι βούτυρο τζαι τσας (τσας είπαμεν) γάλα τζαι πατάς τες με τζινον το μασκαραλίκι που κάμνουν τον πουρέ. Αν δεν έσhεις, σημείωσε το πας τη λίστα με τα πράματα ποννα πιάεις που το μπακάλικο. Βάλεις τζαι τον κρόκο του αυγού τζαι ξανατσιλλάς τον.
Λουβάς τη φέττα μέσα, νεκατώνεις τζαι γίνεται σγιάν την πόμπα.
Πιάνεις ένα σινί, τουλουπίζεις τον κεϊμά μέσα τζαι στρώνεις τον πουρέ πουπάνω. Κάμνεις κυματούθκια με το πιρούνι πουπάνω για εφέ τζαι πασπαλίζεις με λίον κεφαλοτύρι.
Βάλεις το μες το φούρνο.

7:20 Κόφκεις μιαν σαλάτα χωριάτικη καλαμαρίστικη, σιγά να μεν πλυννήσκεις χόρτα φύλλο-φύλλο έτσι ώρες.
   
7:35 Σβήνεις το φούρνο.

Ριλάξ.

Είσαι μια δύναμη.

Έκαμες τα ούουουουλα τζαι έσhεις τζαι λίην ώρα να κάμεις κανένα τσιάρο τζαι ντούζ, πριν να έρτουν οι καλεσμένοι σου.

8:00 Ετοιμάζεσαι να δώσεις την παράσταση «μπορεί να εδούλευκα ούλλη μέρα αλλά το σπίτι εν σιόνιν τζαι άε άε φαΐ? Όι ό,τι τζ’ ό,τι!»

Έτον τζαι το μάστρο τον Gordon Ramsay που το κάμνει στην αγγλική πολύ πιο μπόριγκ εκδοχή του:
Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Status update..

Μάνα μου τον τον Κάουμποη μου ρε.
Μετά από μια φάνσι πρόταση στην οποία είπα το ΝΑΙ (πριν καν ξεκαθαρίσουμε το return policy της οικογένειάς του), αποφάσισε να κάνουμε τραπέζι λογιασμάτων/γνωριμίας στενών συγγενών.
Εγώ έξερα τι μας περιμένει με το σόι του παπά μου, αλλά ατού ο Καουμπόης. Τραπέζι θέλω-τώρα το θέλω.
Εκάμαμεν το. Μόνο οι θείοι και τα ξαδέρφια εσυναχτήκαν 60 άτομα. Δηλαδή φαντάσου να μεν ήταν η μισή μου οικογένεια ξένοι τζαι η μισή του Κάουμπόη ξενιτεμένοι τι παναΰρι θα γινόταν. Τέλος πάντων χάτε, μια ψυσιή που εν να φκεί..
Και ύστερα ήρθαν οι βάρβαροι..
Κάποιοι από αυτούς περιεργάζονταν ποθκιάντραπα το σπίτι (ανοίξαν ως τζαι ντουλάππες όπως με πληροφόρησαν) τζαι είχαν ένα ύφος λες τζαι μόλις εμυριστήκαν σκατά “μμμμ ε, εν καλό”
Άλλοι πάλε ένεμπορούσαν να ξεπεράσουν το σοκ ότι όντως εβρέθην άντρας να θέλει την κόρη της μάμας μου τζαι εκάθουνταν ήσυχοι τζαι  εμφανώς σοκαρισμένοι.
Άλλοι επιδόθηκαν με ζήλο στο αγαπημένο άθλημα των απανταχού Κυπραίων “απού έβρει αΐπιν τζαι πει κατζίαν για τους νέους συμπέθερους”.  Ήταν οι μόνοι ‘που το σόιν του παπά  που εδείχναν να το διασκεδάζουν κάπως η αλήθεια να λέγεται.
Επαίξαμεν τζαι το παιχνίδι “πόσους ανθρώπους μπορεί να εκνευρίσει ο αμπάλατος-ρόκολος-που-νομίζει-ούλλα-ξέρει-τα-ποτέθκιος της ξάδερφης” Έφτασε σε νέα ρεκόρ τα οποία γιορτάσαμε με ζιβάνες.
Τώρα πρέπει να κάμω κάτι, για να φύει η αρνητική ενέργεια τους ‘πού το σπίτι μου.
Options:
Να φωνάξω παπά να κάμει αγιασμό
ή
Να κάμω αυτοσχέδια παγανιστική τελετή εξαγνισμού του χώρου χορεύοντας τιστίρα τζαι ανεμίζοντας φκιόρα τζαι αρωματικά στικς τζαι ψάλλοντας “να πουζιάσουν οι αζούλιδες”
Το δεύτερο σάννα ακούεται πιο διασκεδαστικό