Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ορφαρχίδης


Δύο Ορφανίδηες έφκαλεν τούτος ο τόπος, ρε κουμπάρε, τζαι εγαμήσαν τον τζαι οι δυο.
Όσοι με ξέρουν προσωπικά ήδη κυκλοφορούν με πρησμένα @@ από πρόπερσι που σαλαβατώ για τούντην ιστορία.
Θα τα γράψω και εδώ λοιπόν, έστω και αργά, γιατί εβαρέθηκα να ακούω «επάττησεν ο Ορφανίδης».

Ο Ορφανίδης ΔΕΝ επάττησεν!

ΔΕΝ ΕΠΑΤΤΗΣΕΝ!

Να λαλούμεν ότι επάττησεν ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ τους άλλους ναι! Ο ίδιος όχι!

Ο Ορφανίδης σας, που λαλείτε αγαπητοί και όχι, και καμιά εικοσαριά άλλοι σαν τα μούτρα του ευθύνονται singlehandedly για το 70% της κρίσης που βιώνουμε στην Κύπρο.

Και εξηγώ: Το κυριότερο πρόβλημα της αγοράς τα τελευταία χρόνια είναι η έλλειψη ρευστότητας.  Αυτό σημαίνει ότι δουλειές μπορεί να είχε, ριάλλια όμως όχι, νοπ, νάδα, γιόκ.  Πόσες φορές να ακούσουμεν το: «δουλειές έχουμε, εισπράξεις δεν έχουμε»?

Πού επήαν λοιπόν τα ριάλλια οέο?

Τα ριάλλια τα επιάσαν κάποιοι σαν τον Ορφανίδη και τα εκάμαν υπεραγορούδες και επενδύσεις και ξενοδοχεία στο εξωτερικό και λογαριασμούς στες Ελβετίες.

Επίεννες εσύ ως πελάτης τζιαι εδίας τα λεφτούθκια σου βραστά βραστά τζιαι ο Ορφανίδης, αντί να πληρώσει τους προμηθευτές του, τα επούντζιαζεν κύριε μου!  Εν τον εκάνεν που έβκαλλεν υπερκέρδος από τα προιόντα, έκαμεν τζαι τα παλλούτζια των δισέγγονων του χρυσά με τα λεφτά των προμηθευτών.  (Άσε που ως τζαι μέρος των μισθών εδίαν τους σε κουπόνια ο ποθκιάντραπος!)

Γιατί εσυνεχίζαν τόσο καιρό να το ανέχονται οι προμηθευτές αυτό? 
Πρώτον, γιατί ο Ορφανίδης εν ο πιο μεγάλος παίχτης στο λιανικό με μεγάλη μάλιστα διαφορά από τον δεύτερο (Καρφούρ), και, δεύτερον, γιατί αυτό δεν έγινε εν μια νυκτί.  
Εξεκίνησεν το κακό 6-7 και βάλε χρόνια πριν, όταν ο Ορφανίδης επλήρωνε τους προμηθευτές με καθυστέρηση 2-3 μηνών.  Και οι προμηθευτές το δέχονταν, γιατί ο Ορφανίδης τραβούσε προϊόντα αξίας χιλιάδων ευρωπουλακίων τον μήνα, μη σας πω την εβδομάδα, από τον καθένα και ήταν το τίμημα, για να έχουν την τιμή να διαθέτουν τα προϊόντα τους στην υπεραγορά με τη μεγαλύτερη προτίμηση του κοινού.
Ε, μόλις ακούστηκε κάτι για κρίση στο Αμέρικα, ο Ορφανίδης άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει το διάστημα πληρωμής στους 5 στους 6 στους 9 και τελικά στον 1 χρόνο και βάλε.  
Το παράδειγμα του Ορφανίδη φυσικά ακολούθησαν και άλλες μεγάλες υπεραγορές και φούρνοι και όοολοι μαζί εξαφάνισαν το ρευστό από την αγορά.

Οι επιχειρήσεις που τους προμήθευαν άντεχαν μεν στην αρχή να τους χρωστούν, άρχισαν όμως μετά και αυτές με τη σειρά τους να κάνουν πληρωμές με καθυστέρηση, ετραβούσαν τα όβερντραφτ ως τζιαμέ που δεν πάει άλλο, εμειώσαν μισθούς και πάει λέγοντας.

Όλα αυτά, για να κάμνει ο Ορφανίδης τον ωραίο με τα λεφτά των άλλων!

Να τα κάμω ακόμα πιο κουτσιά καθαρισμένα? Να τα κάμω.

Ας πάρουμε το παράδειγμα του Πίττα που εγονάτισε λόγω του Ορφανίδη:

Ο Πίττας λοιπόν εν τζαι είδε δραματική μείωση στες πωλήσεις του. Μια χαρά επουλιούνταν τα χαλλούμια και οι φέτες του.  
Αν για παράδειγμα ο Πίττας έδινε προϊόντα αξίας 100 χιλιάδων ευρώ το μήνα στον Ορφανίδη σημαίνει ότι τον καιρό που ο Ορφανίδης εκαθυστέραν να τον πληρώσει 3 μήνες, ο Πίττας είχε ένα κενό των 300 χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του.  Τζαι τούτον ήταν ένα κενό του το άντεχε ο Πίττας.  Όταν όμως ο Ορφανίδης  έφτασεν να τον πληρώνει στον 1 χρόνο, ο Πίττας εβρέθηκε με ένα κενό του 1 εκατομμυρίου 200 χιλιάδων.  Καταλαβαίνεις πως, ενώ ο Πίττας έδειχνε πωλήσεις εκατομμυρίων, ριάλλια δεν εθώρεν.  Ο Πίττας όμως έπρεπε να πληρώσει φόρο πάνω στες πωλήσεις, έπρεπε να πληρώσει ρεύμα, προσωπικό, προμηθευτές και αυτός με τη σειρά του, συντήρηση οχημάτων, τράπεζες κτλ κτλ κτλ.
Οπόταν άρχισε να καθυστερά και εκείνος με τη σειρά  του τες πληρωμές όπου εμπορούσε χαντακώνοντας και άλλες επιχειρήσεις, οι άλλες επιχειρήσεις και αυτές απέκτησαν πρόβλημα και πάει λέγοντας γιατί το παζάρι πάει ντόμινο.  Τζαι ο Ορφανίδης να ‘γοράζει ξενοδοχεία στο εξωτερικό τζαι να κάμνει τον γκράντε μπίζνεσμαν με τούτα τα λεφτά που στερούσε από το παζάρι.

Γιατί δεν υπήρξε έγκαιρα αντίδραση από τους προμηθευτές? 

Ο κυριότερος λόγος ήταν ο φόβος του ανταγωνισμού. 
Λαλεί σου: Απειλάς με ότι αν δε σε πληρώσω έθθα μου βάλεις προϊόντα κ Πίττα?  Με μου βάλεις!  Έννα σου μείνουν τα χαλλούμια να σαχνιάσουν τζαι εγώ θα δώσω χώρο στον Αλάμπρα πχ να θεριέψει και να σου φάει μερίδιο από την πίττα σου κύριε Πίττα!

Βασικά ο πρώτος που επροσπάθησε να πιέσει τον Ορφανίδη ήταν ο Χαραλαμπίδης.  
Ο Χαραλαμπίδης, για να ξέρετε, πέρσι-πρόπερσι εσταμάτησε σε κάποια φάση να του βάλλει γάλα τζαι απαιτούσε πληρωμή.  Αλλά πόσον να αντέξει να έχει απώλεια πωλήσεων κάτι χιλιάδες την εβδομάδα τζαι να πετάσσει τζαι το γάλα?  Ούτε ένα μηνα δεν άντεξεν.  Επήαν σε μεσολάβηση, ο Ορφανίδης έκοψεν του ένα τσιεκούδιν του γελασμάτου τζαι ο Χαραλαμπίδης αναγκάστηκε να ξαναπληρώσει τα δικαιώματα στα ράφια, για να ξαναμπεί με την ουρά στα σκέλια στη μεγαλύτερη υπεραγορά.  Ο Ορφανίδης μετά από λίγο αύξησε ξανά το χρόνο πληρωμής.  Μία τρύπα στο νερό δηλαδή τζαι ο μόνος χαμένος τελικά ήταν ο Χαραλαμπίδης.

(Μέσα σε τούτη τη μάχη ήταν που εγίνηκε τζαι η φάση μεταξύ Πίττα τζαι ΠΟΑ.  Η ΠΟΑ βασικά είπεν «δεν με κόφτει κύριε Πίττα αν σου χρωστά ο Ορφανίδης.  Εγώ θέλω τα ριάλλια των παραγωγών μου τζαι δε σου φέρνω γάλα.  Τζαι ο Πίττας εκατάγγειλεν τους στην επιτροπή ανταγωνισμού.  Και έτσι έληξε άδοξα ακόμα μια σπασμωδική προσπάθεια αποκατάστασης της τάξης.)

Να επηένναν σε άλλη υπεραγορά?  Μα άμαν μια υπεραγορά κρατά από μόνη της το ένα τέταρτο της αγοράς σχεδόν εν πολλά δύσκολο να την πολεμήσει ένας μόνος του.  Τζαι για πολλές εταιρείες οι υπεραγορές εν ο μόνος δίαυλος πρόσβασης στον καταναλωτή.

Ο μόνος ίσως τρόπος να εσάζετουν η κατάσταση θα ήταν αν από την αρχή εσυνενοούνταν όλοι οι προμηθευτές τζαι απειλούσαν τον όλοι μαζί με εμπάρκο, αλλά είπαμεν:  Δοξάστε την ελεύθερη αγορά και τον ανταγωνισμό.  Πότε εκοιτάξαμεν οι Κυπραίοι το κοινό καλό, για να το κοιτάξουμε και τώρα?  Ελαλούσαν όλοι «έννα σφιχτώ, να αντέξω παραπάνω από τον ανταγωνιστή μου με πάση θυσία, θα απολύσω, θα μειώσω μισθούς αλλά θα αντέξω τζαι κάποια στιγμή θα μείνουμε πιο λίγοι στο παζάρι και θα έχω μεγαλύτερο κομμάτι της πίττας».  Γι’ αυτό εν πολλοί που εκάμναν μίλλες όταν ακούστηκε ότι ο Πίττας ήταν σε οριακό σημείο. 

Ε!  Έτα ούλλα τζιαμέ τωρά!

Τζαι η Παγκύπρια μια από τα ίδια: 
Ελαλούσαν οι αρχιλογιστές οι σπουδασμένοι με τα μάστερ στες Αγγλίες ότι αν δεν πουλούν του Ορφανίδη θα πέσουν σε τζίρο κάτω πολλά κάτω από τα 2 εκατομμύρια τζαι θα βγουν εκτός του break even point τους τζαι θα έχουν πρόβλημα.

Τζαι εν καλύτερα να τα ρίχνεις στη μαύρη τρύπα του Ορφανίδη?
Επειδή μες στα μπακκαλοδεύτερα σου και μόνο θα ήσουν καλά?
Άκου λογική!

Ε!  Έτα ούλλα τζιαμέ τωρά!

Κακά τα ψέματα, υπήρχαν εταιρείες με δύναμη να του στρίψουν το χέρι που έκλεβε αλλά ήταν άτολμες τζαι εκοιτάζαν να βγάλουν ο ένας τα μμάθκια του άλλου τζαι τελικά έφκαλεν τους τα ολονών ο Ορφανίδης.

Ο Ορφανίδης δε δικαιολογείται να κλαίγεται για έλλειψη ρευστότητας όπως ποθκιάντραπα είπε στες δηλώσεις του προχτές. 

Επήεν κανένας από εσάς στο σούπερμαρκετ να πκιάει έστω και μίαν πισσόυδαν τζαι να μεν πικερώσει ατάκα και επιτόπου?  Όι! 
Είσπραττεν τα λεφτά ο Ορφανίδης τζαι, αντί να δώσει τα ως όφειλε στους προμηθευτές, έκαμνεν επενδύσεις τζιαι υπεραγορούδες με τα λεφτά του κόσμου.

Έτσι εγονάτησεν μεγαθήρια για την Κυπριακή αγορά όπως ο Πίττας, ο Λαμπριανίδης, η Παγκύπρια, ο Μιτσίδης, η PSP, η Cosmos και πολλές άλλες.

Τζαι αν νομίζετε ότι έννα πληρώσει για τούτο το έγκλημα πλανάστε πλάνην οικτράν.
Ο Ορφανίδης έντζαι έκαμεν κάτι παράνομο, για να τον σύρεις στα δικαστήρια να τον κάτσεις μέσα όπως του αξίζει.  Εν ελέυθερη αγορά κύριε τζαι ρυθμίζεται που μόνη της τζαι πούτσες μπλε.  
Ούτε μπορεί το κράτος να παρέμβει στις εμπορικές σχέσεις ιδιωτών από τη στιγμή που είναι όλες νόμιμες.

Τζαι αν σκέφτεστε «τζαι τι με κόφτει εμέναν κόρη μου αν ο Ορφανίδης εκατάκλεψεν την αγορά ούλλη?» σκεφτείτε πόσοι από εσάς εργάζεστε σε εταιρείες που έμμεσα ή άμεσα θα επηρεαστούν από το «πάττησμαν» των υπεραγορών και το ντόμινο που θα ακολουθήσει. 
Από τες εταιρείες που τον προμήθευαν άμεσα, μέχρι τες εταιρείες που συνεργάζονταν με τους προμηθευτές του, ως τα διαφημιστικά γραφεία και τα ΜΜΠ (μέσα μαζικής παραπλάνησης) που εχάσαν ήδη από τες διαφημίσεις όλων αυτών των εταιρειών.

Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να κάνουν μήνυση οι προμηθευτές της εταιρείας, να κηρύξει πτώχευση,  να βγάλουν στο σφυρί ό,τι ελάχιστα έχει γραμμένα πάνω στην εταιρεία «υπεραγορές», να πιάει η τράπεζα όσα πιάει - τζαι πόσα να τα πουλήσει μες την κρίση? – τζαι να μείνει όλος ο κόσμος με τα τρία στο χέρι.  
Του ιδίου δεν μπορούν να του κάμουν τίποτε ούτε φυσικά μπορούν να ντζίσουν πας τες άλλες εταιρείες του.

Γι’ αυτό τζαι δεν αντρέπετε τίποτε τζαι θέλει τζαι κούρεμα του χρέους του προς τράπεζες τζαι προμηθευτές άκουσον άκουσον!!! 

Που να του κουρέψουν τα @@ τζαι να τον καλύψουν με πίσσα και πούπουλα!

Έφαν τα τζαι ερουκάνισεν τα ο μαλάκας!

Και είπαμεν, η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει στην ελεύθερη αγορά.  

Χάτε! Όι να σας φταίξει ο Χριστόφιας τζαι για τούτο τζαι για το ντόμινο που θα ακολουθήσει αύριο πάλε α!

13 σχόλια:

  1. εν τζιαι ακούεις με, αλλά χειροκροτώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όταν ο καπιταλισμός γίνεται μονοπολισμός. ο σωστός καπιταλισμός ήταν όταν κάθε γειτονιά είσιε τζιαι το μπακάλικο της. αλλά ναι αυτά κάνει η "ελεύθερη αγορά". τζιαι μετά εχαρήκαμε ούλοι που ήρτε τζιαι το LIDL που δεν είναι καν Κυπριακό.. α ρε μέρες δύσκολες που έρκουντε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζι εμείς ακούαμεν τα τζι ελαλούσαμεν τα πριν 5 χρόνια, που ήμαστουν 20 χρονών τζι εμίλαν ο παπάς μας τζι ελάλεν ότι τον Ορφανίδη πρέπει να τον ελέγχει το κράτος, πρέπει να έχει ασφάλειες, πρέπει, πρέπει, πρέπει, γιατί μιαν ημέρα θα τα πιάσει τζαι θα φύει, τζαι θα σύρει ένα πάττισμαν τζαι θα κλάψουν ούλλοι μες στούντον τόπον. Τζαι έτσι ακριβώς έγινεν. Ήταν φυσικόν τζαι επόμενον, τζαι εν ξέρω αν αλλού γίνεται τούτον που λαλείς να συνεργάζουνται οι προμηθευτές να κάμουν εμπάργκο, αλλά εν το άκουσα. Αν του έκαμνεν ο Χαραλαμπίδης-Κρίστης, τζαι ο Πίττας, πόσοι ήταν να μείνουν τζαι πόσο σηκώνουν οι υπόλοιποι που την αγορά;
    Φυσικά φταίει τζι ο κόσμος, που ούλλοι εγίναν του Ορφανίδη ξαφνικά. Τζι εν εις στην Κύπρον που ζούμε, έν τζι εν πως εν τον έξερεν κανένας αν ήταν μαφίας τζαι φαταούλας, τζαι αθρωπούιν αντί Άθρωπος.
    Δηλώνω περήφανα ότι δεν του έδωκα σεντ τόσα χρόνια που υπάρχει, ούτε εγω, ούτε το σπίτι που ζω. Αλλά ο άλλος ο κόσμος.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Δεσποσύνη:
    Εν με θωρείς, αλλά υποκλίνομαι :-Ρ

    @Νηπενθές:
    Ναι, να τα θωρούν τούτοι ούλλοι που βουρούν στο LIDL λαικ δερ ις νο τουμοροου...

    @Moonlight:
    Αφού σας λαλώ, το 70% της κρίσης των τελευταίων χρόνων εν που κάποιους σαν τα μούτρα του!

    Δυστυχώς Μοοn που την μια λαλούμεν "γιατί να μεν τους ελέγχει το κράτος" τζαι από την άλλη φωνάζουμε τζαι ζητούμε συρρίκνωση τούτου του κράτους τζαι ιδιωτικοποιήσεις.

    Τούτο με το να μεν του εβάλλαν οι προμηθευτές είπα ότι θα ήταν μια λύση, ξέρω ότι ήταν και είναι πολλά ουτοπικό να γίνει που τ' αλήθεια.

    Σίουρα φταίει τζαι ο κόσμος, όπως φταίει τζαι για το Ζορμπά τζαι για το LIDL τζαι για το Μall του Σιακόλα, τζαι για άλλα, αλλά θωρείς κανέναν να το καταλάβει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ούτε εγώ εν εδωκα γρόσι του Ορφανίδη.

    Νομίζω εν τζείνο το τεράστιο τσιμεντένιο κατασκεύασμα που έκαμε τότε τζιαμέ στο ΓΣΠ που με απώθησε..τον τζιαιρό που ούλλοι εκθειάζαν τον επειδή εν είσιε κάμει κανένας κάτι τόσο τεράστιο στην Κύπρο.

    Υβρις. Ετσι μου εφαίνετουν τζείνο τζιαι ετω που τωρά ήρτε η Νέμεσις.

    Τωρά που εσυναφέρατε τον Ζορμπά, νομίζω εν τζιαιρός να κάμουμε ένα boycott....αγόραζα τζιαι εγώ που τζιαμέ ως πριν 2 μήνες γιατί εβόλευκε με επειδή εν μες το δρόμο προς την δουλειά μου (ΧΑ! αφού κάθε 1000 μέτρα έσιει τζιαι ένα) αλλά σαν έτρωα ακόμα μια απαίσια τυρόπιτα αποφάσισα ότι εν πάει άλλο, κανεί, καλύττερα να μεν έχουμε καθόλου φούρνους παρά να εν ο Ζορμπας.

    Ατε. Να τον κλείσουμε!

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. zo se mia perioxh ths leukosias p einai gemath uperagores,guess where. gia xronia psonizame apo to mpakaliko enos filou k otan den eixe kati p thelame psonizame apo thn uperagora ths geitonias.
    palia htan 2 mikra mpakalika k h uperagora,auta ta 2 ekleisan k thn uperagora prin 5 xronia peripou thn agorase o orfanides.sthn arxh kapoia proionta htan apo to stok ths prohgoumenhs k ota teleionan kapoies markes ekane kairo na ferei. sthn poreia anoixan k alloi edo guro k moirazotan to psonisma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. να ρωτά ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ τον Ορφανίδη κύριε πότε εν να μας πληρώσετε? Εγώ να σας πληρώσω λαλεί? Η Υπεραγορά. Εγώ εντζε χρωστώ σας..Παλιά του τέχνη κόσκινο του λέρη! Έξιάσε που ήταν στα πατίσματα στο παρελθόν (μιλώντας και προσωπικά παττίσματα οι μόνο εταιρικά τζε έσωσε τον ένας που τους πρωήν συνεταίρους τους τζε έγινε ο Ορφανίδης με το όνομα). Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις θα ήθελα να διαφωνήσω με το εν γίνεται τίποτε..εαν υπάρχει δολος πίσω που τούτα όλα πιθανότατα να μπορεί να εφαρμοστεί "to lifting the veil of incorporation" principle. Τι γίνεται σε τέτοιες περπτώσεις το δικαστήριο αποφασίζει να του τα κάμουν όλα σκόνη (κάποτε σε πολύ εξτρημ περιπτώσεις υπήρξε και το φαινόμενο σε προσωπικούς λογαριασμούς)μέχρι να πληρώσει τα χρωστιμιά του. Πόσο εφικτό είναι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει έρευνα εις βάθος και νομική συμβουλή αλλά μόνο άμα ΚΟΨΕΙ Ο ΝΟΥΣ όλων και συσπειρωθούν ίσως να καταφέρουν κάτι αλλά στη Κύπρο του εγωισμού και για χάρη του να βάλω 2 πακκίρες παραπάνω εγώ αφήνουν ένα ορφανίδη να τους περιπέζει! Ότι πάθουμε εν χάκκιν μας!nekat0meni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ουάου.
    Επροσπάθησε να μου τα πεί ο Ντρήμερ, αλλά έντζε πολλο κατάλαβα. Εδιάβασα το πόστ σου τζε έμεινα τα. Αν είναι αλήθκια τούτα που λές τζε αν τα λές με unbias.. τότε νιώθω περύφανος που εν εψούμνισα ποττέ που τον ορφανίδη (χεχεχε)… Ήρτα πίσω Κύπρο προχτές τζε τα ΜΜΕ επελάναν την κελλέ μου χωρίς κάν να το θέλω… Ώπος τζε αν καταλήξει το πράμα με τον Ορφανίδη, ο Ορφανίδης prosparity εν θα ξαναδεί μετά που τούτην ούλην την δισφήμηση ΌΣΕΣ διαφημήσεις τζε αν ξαναγεμώσει τες τελεοράσοις τζε τα ράδια.
    Θένκς για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ουάου.
    Επροσπάθησε να μου τα πεί ο Ντρήμερ, αλλά έντζε πολλο κατάλαβα. Εδιάβασα το πόστ σου τζε έμεινα τα. Αν είναι αλήθκια τούτα που λές τζε αν τα λές με unbias.. τότε νιώθω περύφανος που εν εψούμνισα ποττέ που τον ορφανίδη (χεχεχε)… Ήρτα πίσω Κύπρο προχτές τζε τα ΜΜΕ επελάναν την κελλέ μου χωρίς κάν να το θέλω… Ώπος τζε αν καταλήξει το πράμα με τον Ορφανίδη, ο Ορφανίδης prosparity εν θα ξαναδεί μετά που τούτην ούλην την δισφήμηση ΌΣΕΣ διαφημήσεις τζε αν ξαναγεμώσει τες τελεοράσοις τζε τα ράδια.
    Θένκς για την ενημέρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Passenger:
    Έκλεισεν τα μόνος του πιλέ τζαι έσυρεν ούλλην την αγορά, τόσους ανθρώπους τζαι επιχειρήσεις στα τάρταρα...

    @nekat0meni:
    Ετσι κάμνει τζαι τούτος τζαι άλλοι όπως ο Σιακόλας, ο Ζορμπάς, μα τι να λαλώ ονόματα? Ετο ούλλοι οι μεγάλοι μαλάκες οι οποίοι έστω και αν πουλούν και εισπράττουν τοις μετρητοίς τζαι εμπλοκκάραν το παζάρι εξαφανίζοντας το ρευστό.

    @Πεζούνι:
    Έτσι και χειρότερα! Ούλλη τούτη η κρίση στην αγορά εν τούτος τζαι οι όμοιοι του που την εδημιουργήσαν με τούτες τες τακτικές τους. Τζαι το Αλφαμέγα, το Καρφούρ, ο Ζορμπάς, τζαι τόσοι άλλοι τα ίδια κάμνουν.
    Εννεν πολλοί ως ονόματα επιχειρήσεων αλλά εν πολλά, πάρα πολλά τα εκατομμύρια που εστραντζίσαν που την αγορά και κατ' επέκταση που τες πούντζιες ολονών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ok pale kala pou evales sxolio sto blog mou jai empika na se dkiavasw. den tou edwka potte grosi tou malaka jai twra pou ta dkiavasa touta xeirokrotw ton eafto mou opws tin pellin! jai apla emeina jai exaska me to stoma anoixto! jai epitelous ekatafera na eksigisw jai polla pramata pou evlepa na ginountai girw mou jai apla they made no sense! na sai kala!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον Ορφανίδη ποττέ εν τον εχώνεψα. Ούτε ως άνθρωπο αλλά ούτε τζαι ως υπεραγορά. Εν ήμουν ποττέ πελάτης του τζι εν μετανιώνω.

    Είπες τα ωραία πάντως :)

    Υ.Γ: για τα σχόλια περί του Lidl διαφωνώ πάντως. Εν ξέρω αννέν επιλεκτικοί, αλλά ξέρω που προμηθευτή τους ότι εν συνεπέστατοι στες πληρωμές τους, σε αντίθεση με τον Ορφανίδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χα άνοιξες μας λλίο τα μάθκια μας, εν εκαταλάβαινα τι εν τούτη ούλλη η φασαρία με τον Ορφανίδη που θωρώ μες στα ίττερνετ. Εννα ακούσουμε τζι άλλα όμως, έννοια μας, εννα ξιshεπαστούν ούλλα τωρά που επάττισαμε. Τα χειρότερα έρχονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή