Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ένα ναι που έγινε όχι

Θυμάστε την πρώτη προσπάθεια έννεν? Που μάλλον ήταν τζίφος έννεν? Που μάλλον ήταν τζίφος γιατί την ημέρα που την εκάμαμεν τα ποσοστά μας κατρακύλησαν στο 1-2%. Που με τέτοια ποσοστά εν σάννα περιμένεις να πιάσεις το λαχείο.

Ε τελικά δεν ήταν και τόσο τζίφος. Και το λαχείο έκατσεν πάνω μας.

Πάω στο ραντεβού που είχαμε την ημέρα που κανονικά θα αδιαθετούσα.
Γ: γιατρός, Κ: καϊσι

Γ: Πώς πάμεν?

Κ: Μια χαρά, γιατρέ μου, σήμερα κανονικά θα αδιαθετούσα…

Γ: Ε καλά, από τις ορμόνες μπορεί να υπάρξει μια καθυστέρηση..

Κ: Ξέρω το..

Γ: ..αλλά εν έκαμες κανένα τεστ από το φαρμακείο?

Κ: Μα ήντα να κάμω? Με έτσι πιθανότητες εν περιμένω τζιαι τίποτε.

Γ: Ένεχεις κανένα σύμπτωμα?

Κ: Όι

Γ: (κουττά μου ένα τέστ) Πίεννε τωρά στην τουαλέτα τζιαι κάμε ένα.

Κ: Μα ήντα να κάμω.. (θωρεί με) άτε καλά.

Πάω, διώ του το, και σαν μιλούμεν για τα περαιτέρω, θωρεί το καλά καλά,   θωρεί το μιαν που κοντά, μια που μακριά, βάλλει το τάχα πας το φώς.

Κ: Μάννα μπου το θωρείς? Αφού ένεχει τίποτε.

Γ: Μα σάννα τζιαι κάτι αχνοφαίνεται.

Κ: Ούσσου ολάν που αχνοφαίνεται.

Γ: (διά μου το) Δε τζιαι συ.

Κ: (θωρώ το) Τίποτε εν θωρώ.

Γ: (ξαναπιάνει το, ξαναθωρεί το μιαν που κοντά μιαν που μακριά) Μα σάννα και κάτι αχνοφαίνεται.

Κ: Συνειδητοποιάς ότι ακούεσαι σαν επεισόδιο με τον Κατακουζινό έννεν?

Γ: Ξαναδέ το.

Κ: Εεεεε.. ναι.. σάννα τζιαι κάτι αχνοφαίνεται. Μα εν πολλά ξεθωριασμένο. Εν γίνεται, τίποτε ένεχει. Άμπα τζιαι εν ληγμένο το τεστ σου?

Γ: Άμπα τζιαι είσαι λίον έγγυος?? Άκου εν ληγμένο το τεστ μου!

Αυτό ήταν. Εκάμαμεν εξέταση με το αίμα και όντως.

Ούυυυ χαρές, παναΰρκα, εγλυπάραμεν την πολλή ταλαιπωρία, παρόλο το πρόβλημα εκαταφέραμεν τζιαι επιάμεν που την πρώτη, ήντα καλά..

Αλλά μετά δεν εξελίχτηκε. Στις 7 εβδομάδες δεν ακούστηκε χτύπος καρδίας. Και, αφού δεν ξεκινούσε η αποβολή από μόνη της, είχαμε 2 επιλογές. Να κάμω απόξεση και να τελειώνουμε θκυό ππαλιές ή να κάμω «χημική» αποβολή, στην οποία βασικά με ορμόνες αναγκάζεις τον οργανισμό να κάμει συσπάσεις πέρκι το αποβάλει και καθαρίσει χωρίς επέμβαση. Ο γιατρός μου είπε, αν αντέχω, να κάμω το δεύτερο. Εν πιο οδυνηρό, εν πιο ψυχοφθόρο, αλλά το πλεονέκτημα εν ότι δεν πειράζουμε το ενδομήτριο και μπορούμε να ξαναπροσπαθήσουμε άμεσα ξανά. «Όσο προσεκτικά και απαλά να κάμει κάποιος την απόξεση, ε έστω και λίγο, χτέρνεται το ενδομήτριο. Αν μπορούμε να το αποφύγουμε, είναι προτιμότερο» είπεν μου και συμφώνησα μαζί του.  
Έκαμα το και όντως ήταν πολλά δύσκολο και πολλά επώδυνο. Η διαδικασία κράτησε δύο ολόκληρες εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων η κάθε μέρα ήταν σαν τη χειρότερη μέρα της χειρότερης περιόδου επί τρία.  Αλλά επέρασεν.
 
Επείραξεν με πολλά η αλήθκεια. Όποιου του συνέβη αυτό περνά ένα μικρό πένθος. Όσο μικρή και να είναι μια εγκυμοσύνη,  επρολάβαμεν και εχαρήκαμεν και εκάμαμεν 5 όνειρα. Έννα έρτει το due date τζιαι θα με ξαναπειράξει. Ξέρω ότι το ό,τι συνέβη μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός. Ξέρω πάμπολλες περιπτώσεις που τους έτυχαν και μια και δύο αποβολές και μια χαρά εκάμαν κοπελλούθκια. Το 70% των γνωστών βασικά έχει να διηγηθεί και μια παρόμοια ιστορία. Ξέρω ότι είναι ο τρόπος της φύσης να απορρίπτει μη υγιή έμβρυα. Παρ’ όλα αυτά μια έννοια παραπάνω απέκτησα την.

Και όλο αυτό μες την εβδομάδα των γενεθλίων μου, τι ωραία! Ο Καουμπόης αρρώστησε και αυτός που το κακόν του και την περάσαμε στη μια γωνιά του καναπέ αυτός με το θερμόμετρο στο στόμα, στην άλλη εγώ να τζοιλιοπονώ. Όμορφα! 

Τωρά εξεπέρασα το και είμαι μια χαρά. Άτε, πάμεν πάρακατω τζιαι θωρούμεν. (φτού γαμώτο, πάλε «σφίχτου-χαλάρωσε» έννα έχουμεν)

33 σχόλια:

  1. Οκ επώδυνη κατάσταση αναμφίβολα, αλλα ναι πας παρακάτω. Είσαι τρομερά ψύχραιμη και αυτο είναι το καλύτερο που μπορείς να κανεις. Καλή συνέχεια εύχομαι και περιμένω την ώρα που θα κανείς πόστ για το κοπελουδιν και θα γελώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ουουουου εγώ έννα σας πρίουμαι συνέχεια λαλώ σας το! Δαμέ ακόμα εν το εκάμαμεν τζιαι μπορώ να σου σύρω έναν κατεβατό για όλα τα πελλοκοπελούθκια στο γυρό μου, όι πόννα το έχω πας την τζιεφαλή μου μέρα νύχτα χαχαχα!!

      Διαγραφή
  2. Υγείαν πάνω που ούλλα. Εύχομαι τα καλλίττερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τύχη πάνω απ' όλα!! Οι επιβάτες του τιτανικού ήταν ούλλοι καλά στην υγεία τους ακούεις!

      Διαγραφή
  3. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια... Έννα έρτει κείνη η ώρα που έννα κάμνεις και συ ποστ για ότι πελλάρα σκεφτείς που αφορά το κοπελλούιν σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σκεφτώ τα επιβαρυμένα γονίδια που θα του δώσουμεν, να είσαι σίουρη!

      Διαγραφή
  4. Καιση μου μεν το βαλλεις κατω! Ακουσα τζιαι εγω πολλες τεθκοιες περιπτωσεις. Μεν απογοητευεσαι. Ατε με το καλο η επομενη φορα να ειναι η τυχερη τζιαι να παν ουλλα καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή δύναμη Καισι μου. Είμαι πολλά σίγουρη ότι όπου να ναι θα έρθεις με καταπληκτικά νέα να μας πεις. Τζιαι κόρηηηηηηηηηηηη να ζήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ma ti na sou po, akuese psihremi, fisika ti enna kamis enna ppesis hame na fakkas, just keep trying

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς. Keep walking, johnnie walker, εεε νομίζω να το πάρω αλλιώς

      Διαγραφή
  7. Ούφφου, ελάλουν να σε πιάσω ένα τηλέφωνο να δω τι κάμνετε τζι εχάθηκα τζι εγώ με διάφορα που μου ετύχαν... :/
    το καλό εν ότι είδες την πιθανότητα. έννα ξανακάτσει, τζι έννα πάει μια χαρά.
    stay positive! χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι μα σάννα τζιαι από το καλοκαίρι εν ούλλους μας η κεφαλή μας μες την βούρκα. Σιερετούμεν!

      Διαγραφή
  8. Είναι παράξενο αλλά έτσι γίνεται. Πάντα θα σκέφτεσαι τζείνο το μωρό που δεν γεννήθηκε. Μου έλεγε ένας φίλος μου, κοντά στα 60 τώρα, απέκτησαν παιδί αλλά έχασαν ένα στην πορεία. ώρες ώρες το σκέφτονται. θέλω να πω είναι φυσιολογικό να το σκέφτεσαι και να σε απασχολεί. όπως είπαν όμως τζαι οι άλλες παρακάτω. δύναμη και κουράγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε, και εγώ, όσες ιστορίες άκουσα, όσος καιρός και να περάσει πάλε σκέφτουνται το και έχει που βουρκώνουν κιόλας.. Νομίζω ευτυχώς επήρα το αρκετά ψύχραιμα.

      Διαγραφή
  9. κουράγιο και δύναμη φιλενάδα... με τον καιρό γίνεται πιο εύκολο τζαι ξεκινούν οι νέες ευκαιρίες
    ο Θεός βοηθός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλει πολλή δύναμη τζαι υπομονή. Μάζεψε τα κομμάθκια σου τζαι προχώρα πάρακάτω. Εννα τα καταφέρεις. Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. you are not alone!εκαμα με και μεις τοποθετηση,δεν επετυχε θα συνεχισουμε με εξωσωματικη,εσυ ε με την τοποθετηση που εμεινες τελικα?πως ενα συνεχισετε? (πολλες ερωτησεις :-) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-))) Όσες ερωτήσεις θέλεις! Ναι εν με την τοποθέτηση που έμεινα! Και ήταν και χάλια τα νούμερα μας και πάλε επέτυχε.. Είμαστε το νέο ρεκόρ της κλινικής χαχα
      Τωρά το πώς θα συνεχίσουμε εν ένα θέμα..

      Η μια άποψη, η δική μου πάει ως εξής: Όπως φάνηκε, τα ποσοστά μας δε θα αλλάξουν. Και το ότι επιάσαμεν το λαχείο μια φορά δε σημαίνει ότι θα μας ξανακάτσει. Και δεδομένου ότι ύπήρξε και μια αποβολή, που όσο νάναι μας έριξε λίγο την ψυχολογία, θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα να κάνουμε κατευθείαν εξωσωματική παρά να ταλαιπωρηθούμε ξανά και ξανά άδικα και να περνάμε από απογοήτευση σε απογοήτευση με όλα τα επακόλουθα στην ψυχολογία μας.

      Η άλλη άποψη, του Καουμπόη λέει: Μα αφού μας έκατσε μια φορά, γιατί να μην ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία και να μπούμε στα βαθιά? (γιε μου εννεν κάθε μέρα πάσχα)

      Οπόταν, για την τιμή των όπλων, θα κάνουμε ακόμα μια τοποθέτηση και τέλος, μετά εξωσωματική.

      Όλα αυτά φυσικά όταν αδιαθετήσω, που δεν ξέρουμε ακριβώς πότε θα γίνει, εν ανάλογα με τον οργανισμό. Παίζει να χρειαστούν από 20 μέχρι και 60 μέρες να ξαναέρθει η περίοδος. Για την ώρα ούτε οι 20 δεν επεράσαν οπότε αναμένουμε στο ακουστικό μας.

      Ατε ρε! Καλές επιτυχίες!!!

      Διαγραφή
    2. και μας τα ποσοστα μας ε πολλα λια και ειπε μας και η ιδια η γιατρος οτι αν το θελουμε και μεις να συνεχισουμε με εξωσωματικη ε πιο πολλες οι πιθανοτητες.
      και ειπαμε να το καμουμε αλλα σε κανενα 2μηνο.
      ευχαριστουμε παρα πολυ,και σε σας το ιδιο,αναμενουμε νεοτερα!!

      Διαγραφή
  12. Πομονήν Καϊσιά τζαι θα πετύχει, πού εννα πάει;
    "Ό,τι αξίζει πονάει κι είναι δύσκολο" ελαλούσαν παλιά οι Πυξ-Λαξ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. :-( Εν τα πράμαν α; Σκατά με τα λάχανα! Σσίχτου-σσίχτου τζιαι εννα περάσει! Εννα περιμένω με ανυπομονεσία να έρτει τζιείνη η μέρα που θκιαβάζω για τες μαλακίες που θα κάμνει ο ανθός σας τζιαι θα γελούμεν! Καλή δύναμη τζιαι η τύχη μαζί σας. Στέλνω σου μιαν τριολίσιμη αγκαλιά να πάει πάσα κακό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δυναμη και υπομονη Καισι μου.
    Ευχομαι το συντομοτερο με ενα Καισιουδοκαουμποικο μιτσικουρτουδι στην ζωη σας τζιαι να μας πελλανισκεις που εν βρισκεις ωρα να γραψεις στο μπλογκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έτυχε, η φύση έχει τον τρόπο της. Υπομονή και επιμονή και κυρίως μην αγχώνεσαι και σύντομα θα αλλάζεις πάνες και δε θα έχεις χρόνο να αναπνεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλή δύναμη και υπομονή, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ αν και τώρα δεν το βλέπεις. Εδώ 5 αποβολές, 8 χειρουργεια, 9 χρόνια... Και μετά το παιδάκι μου... Και τα ξέχασα ολα.

    Πάντως για το θέμα της αποξεσης οι απόψεις συντείνουν υπέρ της, γιατι η χημική και η φυσική αποβολή εγκυμονούν κυνδινους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγχαρητήρια και να το χαίρεσαι!!

      Εν πολύς ο κόσμος που ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια.. Εν το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής κτλ..

      Για την απόξεση εν αναλόγως της περίπτωσης. Εν πολλοί οι παράγοντες που λαμβάνει υπόψη του ο ιατρός για να προτείνει τη μια ή την άλλη μέθοδο γιατί και οι δύο έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Και η χημική δεν είναι μεν επεμβατική αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απλή υπόθεση και θέλει πολύ στενή παρακολούθηση. Εμένα για 2 εβδομάδες με έβλεπε καθημερινά και κάναμε κάθε μέρα ούλτρασαουντ, για να είναι σίγουρος ότι όλα πάνε καλά. Σιγουρευτήκαμε ότι αποφύγαμε την απόξεση μόνο κατά το μέσο της δεύτερης.

      Διαγραφή