Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

To whom it may concern…


Προς υδραυλικούς:
Μεν με περιπαίζετε. Άθλιοι. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει “χρέωση με το σημείο”. Ξέρω επίσης πολύ καλά πόσα χρεώνετε τες εταιρείες και τους εργολάβους “το σημείο” και πόσα βάλλουν ‘πού πάνω τζαι τούτοι οι άθλιοι, για να φκάλουν μούχτιν λεφτά πας τη ράσhη μας. 
Πιάστε τα κατσιαβιδούθκια σας τζαι έσhει τζαι αλλού υδραυλικούς που βιδώννουν φουντάνες.
(Η κάθε βρύση είναι ένα σημείο. Ο υδραυλικός χρεώνει την εταιρεία/εργολάβο το κάθε σημείο περίπου 130-150 ευρώ. Η εταιρεία σου το χρεώνει εσένα 200-250 ευρώ. Όταν λένε αυτό εννοούν που το ντεπόζιτο ως τη βρύση με τες σωλήνες και την τοποθέτηση.
Εγώ  κάνω ανακαίνιση και έχω ΗΔΗ περασμένες καινούριες σωλήνες ως τα σέντε, οι οποίες απλώς πρέπει να τες ποτυλίξεις και να τες κατεβάσεις μες τα σχίσματα που θα κάνει ο χτίστης  (1 μέρα δουλεία) και να μου βιδώσεις τες φουντάνες (άλλη 1 μέρα δουλειά).
1+1=2.
2 μέρες δουλεία. Χωρίς να γοράσεις σωλήνες.
ΜΕΝ ΜΟΥ ΛΑΛΕΙΣ 2500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΕ-ΠΙΑΝΟΥΝ-ΟΙ-ΔΑΙΜΟΝΟΙ)

Προς χτίστες:  
Μεν με περιπαίζετε. Μα ενομίσετε ότι επειδή μιλάτε με μια ξανθιά-πανέμορφη-θελκτική (άκουσα γέλια? Α!) γυναίκα, μπορείτε να αννοίετε το στόμα σας και να λαλείτε ότι θέλετε? 
EΣΙhΕΙ ΤΖΙΑΛΛΟΥΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ…
Ούτε τοίχους εννά ρίψω ούτε τίποτε! Τούτα που θέλω θεωρούνται “κουτσοδούλεια”. 
Μα ενόμισες έννα σε πιερώσω γρουσάφι, για να φέρεις θκιό μαυρίες, να τους δώσεις οδηγίες τζαι να πάεις στον καφενέ/ρέξεις που τες άλλες σου δουλειές? Έσhει αγγούρι.
(κουτσοδούλι= να σου ποβιδώσω τα ερμάρκα και να τα σύρω στη χωράφα δίπλα, να πιάσω τον τροχό να σου κάμω 10-15 σχίσματα τα οποία θα σου τα ξαναγεμώσω πηλό, να σου βάλω καινούρια κεραμικά μονο στο μπάνιο.
Ου σόρυ! Επαρασύρθην και μιλώ στο πρώτο πρόσωπο.
Εννοώ να φέρω θκιό μαυρίες -τους οποίους πιερώννω 500 ευρώ το μήνα- να σου τα κάμουν λιλλίτσια θκιό ππαλιές, να τους υποδείξω να φκάλουν τα σχίσματα πάς τα σημάδια του υπεύθυνου της ανακαίνισης και εγώ να πιερωθώ για 2 εβδομάδες συνολικά δουλειά -όι δική μου, των μαυρίων είπαμε- 10000 ευρώ)

Προς αλουμινιτζίες:
Μεν με περιπαίζετε. Ζούμε στο 2011. Έχουμεν ίντερνετ. 
Το θαυμαστό αυτό εργαλείο μας επιτρέπει να ελέγξουμε εάν οι παπαριές που λαλείτε ευσταθούν. 
Κανονίστε την πορεία σας α!

Προς φίλους:
Μεν με περιπαίζετε. Το ότι είμαστε φίλοι/συγγενείς/συμπέθεροι/γείτονες/κουμπάροι/κτλ δε σημαίνει πως έχετε σίγουρη τη δουλειά. 
Ίντα εσύ θωρείς την πούγκα σου, άμαν μου λαλείς μια τιμή, εγώ έννα με δω τη δική μου?
Πόσο μάλλον άμαν θεωρείς ότι μπορείς, επειδή είμαστε φίλοι/συγγενείς/συμπέθεροι/γείτονες/κουμπάροι/κτλ, να με γράφεις παραπάνω ‘πού τους πελάτες σου με τους οποίους δεν είσαι φίλος/συγγενής/συμπέθερος/κουμπάρος/κτλ.

Προς όλους:
Μεν με περιπαίζετε. Προσφορές πιάνουμε από πολλούς. Έννα συγκριθείτε και με άλλους στο παζάρι. Τούτο εν το σκέφτεστε πριν ανοίξετε το στόμα σας? 

16 σχόλια:

  1. τα επιμορφωτικά μαθηματα μειώνουν ή εξαλείφουν τα συμπτώματα των μαστόρων. αλλάγη μιας βρύσης είναι ένας μάστρος λιγότερος πάνω στη ράσιη μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόρη μιλα με την αρφή μου! Τζείνη μια χαρά τα πάει ως τωρα με την ανακαίνηση!!! Εσυ σε λιο εν να είσαι με τα χάπια έτσι οπως πάεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ευτυχώς εμένα κατέχει ο παπάς μου έτσι δεν μπορεί να μας περιπέξει κανένας..ελέχει και κτίστες και υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους..ξέρει και πόσα πρέπει να χρεώσουν και πως πρέπει να γίνου οι δουλιές σωστά.
    υπομονή..

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εζι εμάς η κατάσταση εν τούτη της Μαρίας.
    Έχουμε τον παπά μου να μας παραντζιέλλει τζι εμάς τζαι να ελέγχει τζαι που μόνος του αν χρησιμοποιούν τα σωστά υλικά για κάθε πράμα κλπ. Τζαι πολλές φορές πάμε εμείς τζαι αγοράζουμεν τα γιατί α. εν συχνά πιο φτηνό να τα αγοράσεις μόνος σου (αντί το αντίθετο-έλεοσ δηλαδή) τζαι β. για να ξέρουμε ότι αγοράσαμε τζαι χρησιμοποιούμε το σωστό υλικό.

    Σαν την έρευνα αγοράς εν έχει... Εμάς για ένα πράμα ο πρώτος είπε μας 12000, τζαι τελικά η δουλειά έγινε με 2500.

    Οπότε πάεις με την έρευνα αγοράς ΤΖΑΙ μετά τσιακκάρεις τη δουλειά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @SKonte: Άσιλα. Βασικά τούτοι νομίζουν ότι επειδή μιλούν με γυναίκα μπορούν να μου πασάρουν το βίδωμα μιας φουντάνας για μεγάλη επιστήμη.

    @Πράς: Πιάννουν με τα ίχλιχλι μου αμαν ο άλλος προσπαθεί να με περιπαίξει μες τα μουτρα μου, τζαι αμαν τον γωνιάσω να μου κλώθεται. Ή να επιμένει τζιόλις. Αγργργργρ...

    @Μαρία: Αμαν έχεις αρσενικό να τα βουρά τούτα εν καλά! Το πρόβλημα μου εμένα είναι ότι για όλα τρέχω εγώ. Ο Κάουμποης λόγω δουλειάς δεν μπορεί να βοηθήσει με αυτά που συνήθως αναλαμβάνουν οι άντρες πχ εξέυρεση χτίστη, υδραυλικού κτλ και συνεννόηση μαζί τους.

    @Moonlight: Ερευνα αγοράς να θέλεις! Το θέμα μου, όπως είπα και της Μαρίας είναι ότι βουρώ τους μόνη μου τζαι το τι ακούν τα αφτούθκια μου δεν περιγράφεται!
    Ο παπάς μου έχει δικά του βούρηστρα και συμβουλεύει εκ του μακρόθεν. Για την ώρα.

    Καλά πρέπει να επίαμεν στον ίδιο: Εμένα ένας είπεν μου 13.500 και ο τελευταίος 2.780. Μα για όνομαν πιον! Είναι να μεν σε πιάννουν τα νεύρα σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καϊσούδι μου βασανίζουν σε! Μην μασάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα τους μασήσω τα λαιμά τους Μαριλούδιν μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκαμα ανακαινηση πριν δυο χρόνια τζαι κανένας έν μου είπε ότι ο ηλεκτρολόγος δεν ήταν μέσα στην τιμή. Φαντάζεσαι την έκπληξη μου όταν ήρθε το τιμολόγιο; Δεν είχα κανένα να με συμβουλεψει.

    Υπομονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Σμιλί: :-Ο
    Εγώ ζητώ τους αναλυτικές προσφορές, έκαμα και ένα excel που τα καταγράφω και κάνω συνδιασμούς για να δώ ποιος συνδιασμός μαστόρων θα είναι ο καλύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ζήτω η κυπριακή εργατική τάξη [που την είδε επιχειρηματίας] !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καισουδι δειχνε τους τα δονκια σου γιατι αλλιως εν να φκουν πας τα ζινισhια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Anef_Oriwn: Ζήτω!

    @Grouta: ΑΚΓΡΡΡΡ (αν ήταν δυνατό, θα σου έβαλλα το λιοντάρι της γνωστής εταιρείας ταινιών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. an theleis simvoules gia ilektrologika eidopia me! ime kai ego mastros pastes prosfores

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. μιας τζαι ξέρεις τα ούλλα φκάρ τη γλώσσα σου τζαι άρκεψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Πατάτα: Θέλεις να έρθεις να τσιεκκάρεις τες δουλειές του μάστρου?

    @Ανώνυμος: Φκάλλω την, καλο ξαπολώ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή