Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στην Καλαβασό αδερφές μου, στην Καλαβασό


Όχχου μάνα μου τούτον το Σ/Κ εν είshεν λάθος. 
Επίαμεν οι τρεις  κουμέρες (σοβαρά πρέπει να έβρουμεν άλλη λέξη για τούντο πράμα. Αρέσκουν μου τα Κυπριακά, αλλά τούτη η λέξη φακκά μου). 

Πού ήμουν? Α ναι. Eπίαμεν στο Library Hotel στην Καλαβασό. Αμάναμουμάναμουμάναμου μα ό,τι τζαι να σας πω εν λίο. Το ξενοδοχείο εν μικρό, παραδοσιακό τζαι κουκλίστικο. Μόνο 10 δωμάτια αλλά περιποιημένα τζαι όμορφα. Εκρατήσαν το παραδοσιακό ύφος τζαι εσμείξαν στοιχεία από English country πολλά  αρμονικά. Εμάς ετράβησεν μας το σπα χωρίς να περιμένουμε και πολλά πολλά, αλλά εκπλαγήκαμεν ευχάριστα. Τζαι παραλαμβάνει μας μια πελλοεγγλεζού περίπου 45 χρονών (?) όπως την καρικατούρα χαρούμενη τζαι ορεξάτη τζαι να σου λαλεί με τζείν την τέλεια την προφορά τους 
"Darling.. come here gorgeous, do you drink enough water? Bad girl!!" με έναν νάζι τζαι σκέρτζο που θέλεις να την ακκάσεις.
Τζαι τι γυρεύκεις καλή μου τζαι χρυσή μου στην Κύπρο να κάμνεις μασάζ??
Ow I love the weather darling!
Μα το λάλλαρο κόρη? Πάεις καλά?
Ow yes yes, its lovely! Lovely! (είναι πελλοί οι εγγλέζοι)

Έτσι που λαλείτε. Το ξενοδοχείο κουκλίστικο, μιτσή, μεν γυρέψετε πισίνα τζαι τέτοια, αλλά έσhει ένα τζιακούζι εξω στην αυλή κοινό για όλους, που εν εδούλευκε όταν επίαμεν, αλλά χαλάλιν τους. 
Έχουν μια μικρή βιβλιοθήκη στο λόμπι του ξενοδοχείου που μπορείς να πιάεις ό,τι βιβλίο θέλεις να το πάρεις τζαι στο δωμάτιο σου αν θέλεις τζαι επιστρέφεις το όταν έννα φύεις. 
Από φαΐ δεν έχει ποικιλία, έτο τέσσερεις σαλάτες, τέσσερα κυρίως τζαι τρία γλυκά, αλλαααα, ow my dear, (που λαλεί τζαι η πελλοεγγλεζού), γλύφεις τζαι τα δαχτύλλια  των ποθκιών σου που την ευχαρίστηση σου. Ν ο σ τ ι μ ό τ α τ ο ν. 
Τζαι τζείνον το λάβα κέικ… άσε… μόνο που το σκέφτομαι βάλλω 2 κιλά. 

Το πρωί εννα σε ξυπνήσουν τα πεζούνια τζαι η καμπάνα της εκκλησhιάς που εν δίπλα που το ξενοδοχείο, για να πάεις να φάεις πρωινό (πάλε λία τζαι πολλά καλά) τζαι, αν θέλεις τζαι εκανόνισες, να σε παραλάβει η εγγλεζού να σου κάμει το καλύτττττττερο μασάζ της ζωής σου. Τέλος. Η γυναίκα κάμνει το με μεράκκι. Ένεχω να πω τίποτε άλλο. Εν καταπληκτική.

Αλλά τζαι η Καλαβασός έκαμεν μου πολλά καλή εντύπωση. Εν χωρκό με χαρακτήρα ρε κουμπάρε. Μάσσιλαλλά τους Καλαβασιώτες, εκτός ορισμένων ελάχιστων εξαιρέσεων, εκρατήσαν το παραδοσιακό στιλ στα σπίθκια τους, έν καθαρά, τζαι συγυρισμένα, τζαι όμορφα, με όλα τα δρομούθκια πλακόστρωτα, τζαι μιάν φάουσαν αναπαλαιωμένα σπιτούθκια για αγροτουρισμό, μα μια ομορκιάν.

Εβάλαν τζαι παγκούθκια ποτζι ποδά, για να κάθεται ο περιπατητής, είδαμεν τζαι μιαν τρισχαριτωμένη μίνι πλατειούδαν με ένα αλακάτι, αλλού έναν μιτσή ελαιοτριβείο αναπαλαιωμένο, την κλασσική πιο μεγάλη πλατεία κάτω που την εκκλησhιά με τα δύο καφενεία απέναντι απέναντι, των δεξιών τζαι των αριστερών τάχα μου, που τα τραπεζούθκια τους πιάνουν την πλατεία ούλλη τζαι δεν ξεχωρίζουν που σταματούν του ενός τζαι που ξεκινούν του άλλου. 
*lovely* εκόλλησεν μου.

Έτσι ένι. Άμαν θέλεις να τραβήσεις κόσμον έν γίνεται να μεν έσhει έναν χαρακτήρα ο τόπος. Εν γίνεται να χτίζει ο καθένας όπως του καυλώσει είτε συνάδει με το περιβάλον είτε όι. Να περπατάς μες το δρόμο τζαι νε μεν έσhει διαφορά η Ξυλοφάγου με τα Λατσιά τζαι τη Μακεδονίτισσα τζαι να θέλεις να μου νοικιάζεις απάρτμεντς στην πρώτη για τουρισμό ιμίσh.

Ενώ η Καλαβασός τζαι κάποια άλλα χωριά μάλιστα! Δαμέ κάμνεις περίπατο τζαι απολαμβάνεις. Αξίζει να πάτε, συστήννω σας το με χίλια. Έτα δαμέ κάποια που τα  σπιτούθκια που νοικιάζονται.

Α! τζαι τι στον $^%&%??? Για έσhεί ανεργία, για ένεσhει ούτε έναν Κυπραίο να δουλεύκει στο ξενοδοχείο. Το προσωπικό εν θκιό καλαμαράρες, μια γυναίκα από την Αυστρία, η πελλοεγγλεζού, μια από άγνωστη προέλευση αλλά μιλά μόνο αγγλικά τζαι μια πάλε ξένη που καθαρίζει τζαι καυκαλατίζει με τα πεζούνια. "I kill you" τζαι να σούζει τα σhιέρκα της στον ουρανό τζαι να πεταρίζουν τα πεζούνια. Είμαι σίουρη εσημαθκιάζαν την χαχαχαχα.

Δαμέ να πω τζαι έναν ευχαριστώ στον Heatjo που είσhεν την όρεξη μας τζαι εγύρισεν μας μες το χωρκό. Περνά του πολλά για ξεναγός α! Θέκκιου Heat!!!! Εννα σου ξανακουβαληθούμεν σίουρα γιατί έσhει τζαι πολλά άλλα ωραία να δούμεν τζαι ένεπρολάβαμεν.

11 σχόλια:

  1. Μα το λάλλαρο κόρη? Πάεις καλά?
    Ow yes yes, its lovely! Lovely! (είναι πελλοί οι εγγλέζοι)


    Έχει τζιαι παροιμίαν: "Only mad dogs and Englishmen go out in the midday sun"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Μάριος: Έτσι α? Εν καλά που λαλούν πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α ίντα καλά!! πιστεύκεις εν επήα ποττέ μου στην Καλαβασό;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θενκς Καϊσουδι! Εν να το εχουμεν υποψιν! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ούφ: Τζαι γω πρώτη φορά επία, τζαι πραγματικά ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

    @Grouta: :-D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. aw lovely!! :) εν ωραία τούτα τα χωρκά η αλήθκεια! άρκεψα και πιάννω και γω τα βουνά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οκ εγώ τότε κάπου αλλού επήα τζιαι είπαν μου εν καλαβασός.

    έννεν μια ξεραϊλλοπεδιάδα κοντά στη θάλασσα;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τόσο όμορφα όξα εν που εν ο heatjo δαμέ τζαι αντρέπεσαι να πεις αλήθκεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Sike: Ξεραΐλλα δεν το λαλείς όι, όι! Οκ δεν είναι μες το δάσος με τα πεύκα το χωρκό όπως πάνω στον Μαχαιρά ή Τρόοδος. Εν χαμηλή θαμνώδης βλάστηση που έχει στα βουναλλούθκια γυρώ γυρώ. Αλλά μες το χωρκό έντζαι κόφκει πίσω που άλλα χωρκά που εν τα σπίθκια κοντά κοντά τζαι έχουν οι αθρώποι τες αυλάες τους, τες βουκεμβίλιες τους τες κλιματαρκές τους κτλ.

    Τζαι από ότι εκατάλαβα εν τα τελευταια χρόνια που εγίνηκεν σοβαρή προσπάθεια προς τον αγροτουρισμό. Ενιξέρω πρίν πόσα χρόνια επίες εσύ.

    @Moonlight: Όι αλήθκεια, έντζαι επερίμενα τζαι εγώ πολλά πολλά, τζαι γι' αυτό είπα ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη. Αν δεν μου άρεσκε το πολύ να μεν ελάλουν τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλη φορά να έρτετε πιο οργανωμένοι για να δείτε παραπάνω το χωρκόν!

    @Sike Πεύκα όπως τες Πλάτρες δεν έχουμε. Είναι ένα τυπικό Κυπριακό τοπίο. Όσα πεύκα είχαμε (ναι υπήρχε δάσος), εκαήκαν στες πυρκαγιές μεταξύ του 1984-2007 (είμαι 37 τζαι θυμούμαι 5 μεγάλες πυρκαγιές να ζώνουν το χωρκό. Η τελευταία πυρκαγιά (2007;) παραλίγο να κάψει τζαι πολλά σπίθκια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή