Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πόλεμος νεύρων

Ας δώσουμε όλοι προσοχή.

Δεν είναι ανάγκη να διαβάσει καν κάποιος πίσω από τες λέξεις κάποιου πλέον, για να καταλάβει. Μας το λεν κατάμουτρα.

Ωμή παραδοχή του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για την απόφαση του Eurogroup περί κουρέματος στις καταθέσεις, στην Κύπρο.  Αφού τονίζει ότι η Κύπρος αποτελεί τελικά «συστημικό κίνδυνο» για την ευρωζώνη, δηλώνει ένοχος για τον τρόπο με τον οποίο το Eurogroup επέβαλε και διαχειρίστηκε την απόφαση αυτή. Επισημαίνει, παράλληλα, την ανάγκη "να προστατευθεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης".

Εν ο τρόπος που έχει σημασία. Όχι η ουσία. Ο τρόπος. Άμαν μας τρομοκρατήσουν άλλο λίον, και αν μας παρουσιάσουν τυλιγμένο με κορδελίτσα, έννα τον φάμε. Τόσο ωμά.

Κατά τα άλλα λαλούν, άμαν βουττήσουν τούτοι οι πελλοί έννα μας πάρουν τελικά και τους υπόλοιπους μαζί τους.

Αυτό επιβεβαιώνει και η τελευταία ενημέρωση από τες Βρυξέλλες για την τελευταία ανακοίνωση του Eurogroup που μεταδόθηκε ευτυχώς από τα κανάλια.

Τι είπαν? 

Αυτό  που προσμετράται και παρακολουθούν και το Νομισματικό Ταμείο και οι Βρυξέλλες είναι οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης και αυτές είναι ανησυχητικές ως προς την κοινοτική συνοχή, δηλαδή αυτή η ηρεμία την οποία λογικά θα έπρεπε να φέρνει η οποιαδήποτε νέα φόρμουλα λύσης φοβούνται ότι μπορεί να κλονιστεί εάν αυτή η φόρμουλα δεν είναι αρκετά ικανοποιητική, συνεπώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι είναι πρόθυμοι να είναι διαλλαχτικοί σε ορισμένα ζητήματα, προκειμένου να αποφευχθεί ένα ευρύτερο συστημικό πρόβλημα, δηλαδή μια κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας η οποία θα φέρει ένα ντόμινο εφέκτ σε ολόκληρη την ευρωζώνη αρχίζοντας από την Ελλάδα.

Το σχόλιο σε αυτά του ανταποκριτή στις Βρυξέλλες ήταν επί λέξει:

Κατανοούν ότι το βασικό εμπόδιο που έχουν κατανοήσει πλήρως αυτή τη στιγμή οι Βρυξέλλες είναι οι αντιδράσεις της κυπριακής κοινής γνώμης.
Δεν περίμεναν να είναι τόσο έντονες οι αντιδράσεις της κυπριακής κοινή γνώμης που να επιβάλουν ακριβώς στην κυβέρνηση και στη βουλή αποφάσεις που ήταν έξω από το πλάνο που είχαν κατασκευάσει και οι Γερμανοί και ο λεγόμενος σκληρός πυρήνας του Eurogroup, δηλαδή  οι Ολλανδοί μαζί με τους Φιλανδούς.

Θέλουν μια λύση εδώ και τώρα, για να κλείσει το συντομότερο αυτό το πρόβλημα. 
Γιατί εφάνηκεν καθαρά ότι άμαν πάμε να τους τα σύρουμε όλα στα μούτρα και να βγούμε από το ευρώ θα τους πάρουμεν όλους κάτω μαζί μας.
Δεν περίμεναν ότι ο Κυπραίος θα αντιδρούσε τόσο αρνητικά στην απόφαση για καταστροφή του χρηματοοικονομικού του συστήματος. 
Πασάρετε τους λοιπόν το ίδιο σκατό που τους πασάραμε την τελευταία φορά.
Τώρα όμως σερβίρετε το όμορφα. 
Ήδη η τρομοκρατία έπιασε. Εν χεσμένοι πάνω τους.

Άτε ολάν.

Οι μάσκες εππέσαν ούλλοι ξέρετε το. Θέλουν το αέριο. Και γι’ αυτό μας θέλουν παττησμένους αλλά πάση θυσία μέσα σε μνημόνιο και όχι παττησμένους χωρίς μνημόνιο. 

5 σχόλια:

  1. Μα τούτον ξέρουν το οι πάντες, εν τζι εν κανένα νέο. Έshει κανένα που αμφιβάλλει περί τούτου; Την Ελλάδα γιατί την γονατούν; Έννεν για το φυσικό πλούτο που υπάρχει στο Αιγαίο και αλλού; Το λάθος ήταν που τους εβάλαμεν μες τα πόθκια μας in the first place. Ούλλα εξεκινήσαν με την υποβολή ένταξης στο Μηχανισμό. Τωρά βούρα θκιώξε τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μην κάνουμε τα ίδια λάθη με την Ελλάδα. Η Τροϊκα είναι καταστροφή και το ξέρουμε η αν δεν το ξέραμε το μάθαμε τώρα.
    Ο κόσμος να αντιδράσει υπεράνω κομμάτων όπως αντέδρασε και το Σαββατοκυρίακο που μας πέρασε. Αφού αυτό είναι που δεν θέλουν. Λίρα και χίλιες φορές λίρα. Τουλάχιστον δεν θα είμαστε υπό το καθεστώς πολιτικού και οικονομικού ελέγχου απο το 4ο Ράιχ!
    Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ειμαστε και θα παραμεινουμε οπως ημασταν παντα αλλωστε. Ενας ηττοπαθης λαος κακοριζικος που λασσει ωσπου να του καμει κανενας πππαααα. Αγια ολαν! Πως ονομαζουν οι καλαμαραδες τον προεδρο? Ο μοιραιος προεδρος. Ο κακομοιρης επρεπε να λεγεται αφου εξουσιαζει εναν κακομοιρη λαο. Υστερα εννα φερει ο φουρνος την πυρα... στη λιρα θα παμε. Οταν θα θελουν οι εταιροι μας. Και θα μαθουμε και μεις το "yes madam". Nα το λεμε. Γιατι να το κανουμε το ξερουμε χρονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ εν άλλο χαρακτηρισμό που θα του έβαζα καί όχι το πολύ ελαφρύ "μοιράίος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ινβίκτους:
    Συμφωνούμε και γιατί τους θέλουμε ακόμα μες τα πόθκια μας? Και δεν είναι μόνο με την αίτηση που ξεκίνησε. Εν πιο ευρύ, πολλά πιο ευρύ το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή