Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Ντροπή είναι..


Γενικά στην Κύπρο ντρεπόμαστε για τα πιο άκυρα πράγματα.

Είναι γενικό το κακό. Ντρεπόμαστε να γνωρίσουμε καινούριο κόσμο ας πουμε. Πραγματικά κάθε φορά που καλώ καμια φιλη μου να πάμε κάπου και με ρωτά “εννάσhει τζι άλλους? Μα ενιξέρω κανέναν.. αντρέπουμε..” θέλω να τσιριλλώ! Εε? εννα τους γνωρίσεις κόρη μου. Σιγά το πράμα! Δηλαδή όλους όσους ξέρεις τωρά εξερές τους που μωρό? Ήσασταν σε διπλανές θερμοκοιτίδες?  Και αν δε συμπαθήσεις κανέναν πάλε σιγά το πράμα. Ετο εφκηκες έξω, εγνώρισες 5 πλάσματα. Δε θα σου τους κοτσιανιάσουμεν.

Εχω ξάδερφη που αντρέπετε και αποφεύγει να κατεβαίνει σε περίπτερο, άλλο από αυτό που είναι συνηθισμένη. Καλά αυτό ανήκει στις παθολογικές περιπτώσεις.Έχω κάποιους  γνωστούς που αντρέπουνταν να έρτουν στο flash mob.(ατς! εσυνδύασα τα) 

Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν το θέμα της αντροπής:

Ντροπή είναι να έχεις σκύλο και να τον έχεις δεμένο ούλλη μέρα κάθε μέρα.

Ντροπή και ΑΙΣΧΟΣ είναι να ρίχνεις φόλα.

Ντριπή και ΑΙΣΧΟΣ είναι να βασανίζεις και να κακοποιείς ζώα.

Ντροπή είναι να περιπαίζεις κάποιον που του αρέσεις και θέλει να κάνει κάποια σχέση μαζί σου, αφήνοντας τον να νομίζει ότι έχει ελπίδες, μόνο και μόνο γιατι δεν εχεις καποιον καλύτερο να ποσκολιέσαι.

Ντροπή, έτι περεταίρω, είναι να είσαι με κάποιον μόνο και μόνο γιατί έχει λεφτά/καλό αυτοκίνητο/όνομα κτλ. (και μετά λένε τις ξένες πουτάνες)

Ντροπή είναι να ξέρεις πως ο άλλος εν παντρεμένος τζαι να του κολλάς/γίνεσαι το τρίτο πρόσωπο.

Ντροπή είναι να είσαι παντρεμένος τζαι να σιογλύφεσαι ποτζί ποδά κερατώνοντας και αποκρύπτοντας πολλές φορές το γάμο σου.

Ντροπή είναι να κάμνεις κοπελλούθκια τζαι να τα μεγαλώνει και κυρίως “διαπαιδαγωγει” η Σριλανκέζα σου, γιατι δεν προλαβαίνεις να ασχοληθεις, έχεις και νύσhια να σάσεις.

Ντροπή είναι να παρκάρεις σε θέσεις για ανάπηρους ή να πιάνεις 2-3 πάρκινγκ με τον τρόπο που επάρκαρες γιατί εβαρκέσουν να το ισιώσεις λίο.

Ντροπή είναι να το παίζεις κοσμικιά και σοσιαλιτέ (μη χε..)

Ντροπή είναι να μοτιφάρεις τη μοτόρα/αυτοκίνητο σου τζαι να μεν αφήνεις τους ανθρώπους να τζιμηθούν. Η ακόμα χειρότερα να κάμνεις σούζες βάζοντας σε κίνδυνο αθώους. (βλαμμένε)

Ντροπή είναι να έχεις το κοπελλούιν σου να στέκεται μες στο αυτοκίνητο αντι να το βάλεις να είναι ασφαλισμένο στο κάθισμά του με τη ζώνη. (καθυστερημένε)

Ντροπή είναι να πάεις εκδρομή σε βουνό/θάλασσα και να αφήνεις σκουπιδότοπο πίσω σου.

You get the point..

Δεν είναι ντροπή να γνωρίζεις ανθρώπους, δεν είναι ντροπή να κάνεις πράγματα καινούρια, δεν είναι ντροπή να έχεις παραπάνω κιλά, δεν είναι ντροπή να προσπαθείς να κάνεις πράγματα έστω και αν δε σου πολλοπερνά, δεν είναι ντροπή να κάνεις κάτι διασκεδαστικό που θα σε κάνει και εσένα να περάσεις καλά και κάποιους να χαμογελάσουν.

Συμπληρώστε κατά βούληση…

27 σχόλια:

  1. "Ήσασταν σε διπλανές θερμοκοιτίδες?" LOL!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πράγματι!Βασικά εν παράξενο στην Κύπρο. Οι μισοί είμαστε αντροπιάριες σε πολλά θέματα, αλλά σε άλλα πολλοί που μας γινούμαστε θρασείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα κάποιοι άνθρωποι απλά εν ντροπαλοί τζαι λλίoν ανασφαλείς. Καποια πράγματα βρίσκουν τα λλίον φοιτσιάρικα τζαι όσο τζαι αν θέλουν να το καταπολεμήσουν, εν μες το γιαίμα τους τα μαυρογέρημα. Εγω επροσπάθησα χίλιες φορές να καταπολεμήσω το stage fright για οτιδήποτε δημόσιο (ομιλία, παράσταση χορού ή τραγουδιού) αλλά δυσκολεύκουμαι πάρα πολλά. Εν μες τες νευρώσεις μου και τις ανασφάλειες μου και εν δύσκολο απλά να το εξαφανίσω. Αλλά τουλάχιστον προσπαθώ (βλέπε flashmob) :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Cake: Ναι σίγουρα όλοι έχουμεν τις ανασφάλειες μας..αλλά το να μεν πάεις ούτε για καφέ επιδή έσhει πλάσματα που ενιξέρεις εν λίον πρόβλημα και πρέπει να το δουλέψουν λίον.

    Και όσο νάναι νομίζω ότι όποιος είναι αντροπιάρης να διαβάσει το τι πραγματικά ειναι αντροπή να πάρει θάρρος!!!

    @drponojefalos: Μα εν γιαυτό που εκνευρίζομαι. Δαμέ αντρέπουνται τζείνοι που δεν πρέπει και τζείνοι που θα έπρεπε να ντρέπονται εν ποθκιάντραποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καϊσούδι άι μίστ γιουρ ποστς!!!
    Χαχαχα στο: 'Ήσασταν σε διπλανές θερμοκοιτίδες? ' και φυσικά στο 'Έχω κάποιους γνωστούς που αντρέπουνταν να έρτουν στο flash mob.(ατς! εσυνδύασα τα)'.
    Τζίνο που έχω να συμπληρώσω είναι Ντροπή είναι να μεν καμνείς τζίνα που θέλεις λόγω του τι ενα πει/σκεφτεί ο άλλος. Εν και είμαστε κκάτοι μία ζωη την έχουμε.
    Αδερ δαν δατ συμφωνώ με όλα όσα είπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Μαριλού: χαχα Yes συμφωνώ, φορτώστε.. Να τα πούμε να πάρουν θάρρος οι ντροπαλοί και να ντραπούν οι ποθκιάντραποι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τζαι εγώ ψιλομπαίνω στην κατηγορία των αντροπιάριων (εχτός ίντερνετ). Στο flashmob θα έρκουμουν να δω, αλλά να χορέψω εν είσιεν τσανς. Επίσης σπάζει μου την να πηαίνω σε εξόδους με άτομα που εν ξέρω. Τούτο όι γιατί αντρέπουμαι, αλλά γιατί εγνώρισα πολλούς μαλάκες γνωστούς γνωστών. Προτιμώ να επιλέγω μόνος μου με ποιους να περάσω το χρόνο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γουάν μορ αντροπιάρα χίαρ αλλά όι στο να γνωρίζω νέο κόσμο...σε αλλα θέματα! Αλλά άλλo το τι εν ντροπη (συμφωνω 100% με όσα είπες) τζαι αλλο να "αντρεπουμαι" γιατι το "αντρεπουμαι για μένα σημαίνει είμαι λιο εκτος του καμφορτ ζόουν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Def: Εσύ λες πως δεν αντρέπεσαι να γνωρίζεις κόσμο γενικά. Αλλό το φακκά μου άλλο το ντρέπομαι ;-)

    Και όπως είπα, δε σου αρέσουν δεν κανεις παρέα.. Με το να κλεινόμαστε όμως χανουμε ευκαιριες να γνωρίσουμε και κανέναν αξιόλογο πλάσμαν. Και δεν είναι ότι κάθε μέρα δεχόμαστε προτάσεις να πάμε για καφέ όπου θα είναι και άγνωστοι.. Μια στο τόσο είναι και αλλαγή από τη ρουτίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Πράς: Να έχεις υπόψην σου το τι πραγματικά ειναι αντροπή και να ξιαντρέπεσαι!

    Και γενικά να ξεχωρίσουμε και το να είσαι ανθρωπος πιο χαμηλών τόνων και το αντρέπουμαι. Εντζαι σημαίνει ότι ούλλοι πρέπει να είμαστεν λαουτ!

    Δεν έχεις τιποτα να αντρέπεσαι! Ετσι να λαλείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Good point! Χαμηλων τόνον ιτ ις! ισως πρεπει να έβρουμε άλλη λέξη για το "αντρεπουμαι"....Ας το πουμε, "δεν νοιωθω ανετα".

    Προσπαθω ρε! Οβερ δε γίαρς εκαλυτέρεψα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκάλυψε με η Πασχαλίνα! ΛΟΛ!
    Κατά τα άλλα, σωστή σε βρίσκω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τζι εγώ σε μερικά πράματα εν νοιώθω τόσο άνετα, αλλά άτε... τουλάχιστον προσπαθώ.
    Βέβαια εν μιλώ για πράματα τύπου "αντρέπουμαι να κυκλοφρλησω άβαφτη", αλλά πράματα τύπου "νοιώθω άβολα να είμαι σε μια παρέα με άγνωστους τζαι το μόνο πλάσμα που ξέρω να μιλά με τους άλλους μόνο τζαι εμένα να μεν μου μιλά κανένας"-το οπόιο έννα το πω για να καταλάβει ο άλλος ότι εν η δική του συμπεριφορά λάθος!
    Σιγά σιγά βρίσκουμε ισορροπίες πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Moonlight: Ναι, ακριβώς! ας πάρουμε την περίπτωση που αναφέρεις.. εσύ μπορεί να νιώθεις αβολά αλλά όχι να ντρέπεσαι. Εν οι άλλοι που εν αγενεις που θα έπρεπε να ντρέπονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ντροπή επείσης είναι να νομίζεις ότι τα ξέρεις ούλα τζιαι να είσαι απόλυτος χωρίς να ξέρεις τίποτε, ντροπή είναι να είσαι εγωιστής τζιαι περήφανος για λάθος λόγους,
    ντροπή είναι να μην γνωρίζεις την ιστορία σου ή τουλάχιστον να την αναζητάς,
    ντροπή είναι να μην έχεις άποψη και προσωπικότητα,
    ντροπή είναι να μην λες αλήθειες,
    ντροπή είναι να μην χαίρεσαι την ζωή σου..
    αυτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ντροπή τζιαι αίσχος είναι να κάμνεις στον άλλο (άνθρωπο ή άλλο ζώο) κάτι που εν θα σου άρεσκε να σου εκάμναν. Τζιαι ως προέκταση τούτου, ντροπή τζιαι αίσχος είναι να κάμνεις κάτι, για το οποίο θα κατηγορούσες κάποιον άλλον αν το έκαμνε.

    Τζιαι γω χαμηλών τόνων είμαι, όπως είπετε, αλλά έκαμα την κίνηση στην πρόβα, που την οποίαν (την κίνηση, όι την πρόβα, στη συγκεκριμένη περίπτωση) εφκήκαν πολλά καλά αποτελέσματα. Πόψε εφκήκαμεν με 2 που τες κορούες, την Κυριακή εννα φκούμεν με άλλες 3 τζιαι ελπίζω να συνεχίσουμε να το κάμνουμε. Εκτός τούτου, ξέρω ότι μέσω της κίνησης μου, εγνωριστήκαν τζιάλλοι μεταξύ τους τζιαι είμαι χαρούμενος για τούτο. Τζιαι φυσικά, το ότι εγνώρισα κάποιους ανθρώπους που απλά ακόμα εν εκανονίσαμε να φκούμε, χαροποιεί με, έστω τζιαι αν δεν το κανονίσουμε σύντομα.

    Με λλία λόγια, έφκηκα λλίο που τα όρια των χαμηλών μου τόνων, τζιαι είδα καλά αποτελέσματα. Έννεν αντροπή να κάμνεις παραχωρήσεις, φτάνει να τες κάμνεις με καλή διάθεση, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Νομίζω έχουμε την ίδια φίλη...Συμφωνούμε απόλυτα.


    (Μπαϊ δε ουέι να κάμουμε φλασhμομπ τα Xmas που θα είναι και ο φοιτητόκοσμος κάτω!!!! Θέλω!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ντροπή είναι να τρώεις σωστό το κουπί με το παγωτό τζαι να μεν διάς του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τωρά να πιστέψω ότι εν τυχαία που έβαλες το : Δεν είναι ντροπή να πηγαίνει για καφέ και το δεν είναι ντροπή τα παραπάνω κιλά;

    :-)

    Επέρασα από φάσεις που θεωρούμουν ντροπαλή. Είχε φάσεις που ήμουν ΠΟΛΛΑ ντροπαλή. Πλέον, κάμνω ότι θέλω...όποτε θέλω... όπως το θέλω... είμαι τέλεια ξεδιάντροπη δηλαδή χιχιχι

    Αν το αναλύσω, τουλάχιστον για μένα, έχει σημασία να κάνω κάτι αν πραγματικά με ενδιαφέρει. Κι αυτό που θεωρούσα ντροπαλότητα ήταν κατά βάθος απλά αδιαφορία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Νηπενθές: Ναι και αυτά :-)

    @ΤΤ: Εν μας παίζετε??

    @Rosa Damascena: Και εγώ θέλω να ξαναγίνει.. θα το κανονίσουμε, ήδη ο ΤΤ εβαλε το δαιμόνιο μυαλό του να κατεβάζει ιδέες..

    @Μάνα: Αισχος, κυρίες και κύριοι, αίσχος!

    @Νεράιδα: Ο καφές εν για τη φίλη μου, τα παραπάνω κιλά εν γιατι θωρώ πολλύν κόσμο να ντρέπεται για το σώμα του και είναι κρίμα και άδικο. Ολοι εχουμε τις ανασφάλειες μας και πράγματα που θα θέλαμε να διορθώσουμε, αλλά όχι και να ντρεπόμαστε, είπαμε!
    Με την ιδια λογική και τζινες που εν τέλεια ξεραντζιάρες τζαι κολλούν οι πέτσες τους πάς τα κόκκαλα θα επρέπε να αντρέπουνται, έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @kaisoudi mou, πειράζω σε :-)

    Απλά ειμαι άτομο με παραπάνω κιλα και πολύ ευκολα θα πάω για καφέ ή θα κάνω νέες γνωριμίες :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Νεράιδα: Ναι βρε! Απλά με αφορμή το σχόλιο σου το ανέπτυξα λίγο παραπάνω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. «Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που κοκκινίζει· ή που θα έπρεπε να το κάνει»

    Mark Twain

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Invictus: nice
    Αλλά πότε θα έπρεπε και πότε όχι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καϊσούιν, εν σας εσυμπαθήσαμεν, τι να κάμουμεν; :D

    Είπαμε για αρκή να το πάρουμε με πιο λλία άτομα τζιαι να πιντωννούμαστεν σιγά σιγά!

    Θα ειδοποιηθείτε. Αλλά τζιαι εσείς να κανονίσετε κάτι, δαμαί εννα είμαστε άμαν μας θέλετε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ΤΤ: Εν για τον καφέ που ελάλουν :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή