Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Λοβ


Με αφορμή το πόστ της marilou σκέφτηκα τα δικά μου περί έρωτος.

Υπήρξα καλόβολο, ευγενικό, ολίγον αγαθό κοριτσάκι. Επηρεασμένη και εγώ από λογοτεχνικά βιβλία και ερωτικές κωμωδίες πίστευα ότι αμα δείξω του άλλου ότι τον αγαπώ και τον θέλω και είναι ο κόσμος μου όλος και έχω υπομονή στο τέλος θα καταλάβει πως εγώ είμαι η κατάλληλη γι’ αυτόν και θα του έρθει η θεία φώτιση και θα έρθει γονατιστός και μετανιωμένος για την αδιάφορη συμπεριφορά του να με σηκώσει στα στιβαρά του μπράτσα και (οκ το παραγάμησα)

Ξεκίνησα με τα γνωστά χαζά του στιλ “μα τι ωραία μάθκια εν τούτα τζαι πόσο μυστήριος φαίνεται και απαναΐα μου ο τρόπος που ρουφά το τσιάρο εν πολλά σέξι τζαι ααχχ πεθαίνω να τον θωρώ να νεκατώνει αποφασιστικά αλλά συνάμα χαλαρά το φραπέ τζαι να παρπατά καμαρωτά σαν ναύτης στο κατάστρωμα” τζαι φφρρρ οι πεταλούδες στο στομάχι.

Ήταν στη φάση που ήμουν φοιτήτρια ήμουν μικρή και ανόητη. Όλοι τα περάσαμε.

Ώσπου βρέθηκα στην αντίπερα όχθη. Στη θέση του “αντικείμενου του πόθου” και έβλεπα, μάλλον αδιάφορα, κάποιον να προσπαθεί να με κερδίσει κοιτάζοντας με με κουταβίσιο βλέμμα και κάνοντας κουτρουμπέλλες με λίγη σημασία. Και κατάλαβα ότι αυτό που πολλές φορές ερμηνεύουμε ως “ακαταμάχητο μυστήριο” είναι απλά αδιαφορία.

Αυτή ήταν καθοριστική στιγμή. Ξεκόλλησα από τον υπερρομαντικό συννεφάκι μου και συνειδητοποίησα πως ό,τι και να κάνω με κάποιους ανθρώπους απλώς δε θα γινεί ποτέ τίποτα. Απλά δεν είμαι του στιλ τους ρε κουμπάρε όπως και για μένα κάποιοι δεν είναι του δικού μου στιλ και ό,τι και να κάνουν δατ ις δατ. Κάποιοι απλά δεν είναι στην ίδια φάση με μένα. Οπότε δεν μου κάμνουν.

Και αποφάσισα ότι ο χρόνος μου είναι εξαιρετικά πολύτιμος και Κανένας δεν αξίζει να τον χαραμίζω σε αναλύσεις του στιλ “Με κοίταξε έτσι σήμερα και τι να σημαίνει άραεσου τζαι άμπατζαι επληγώθηκε στο παρελθόν και αμα του δείξω στοργή και προδέρμ να στρώσει?”.

Συνειδητοποίησα πως περνούσα πολύ καλύτερα μόνη μου από ό,τι διάφορες φίλες που ταλαιπωρούνταν με χαμένες υποθέσεις.

Έβαλα τις προτεραιότητες μου.

Τι θέλω από τον άλλο?

Θέλω να είναι έξυπνος. Να έχει χιούμορ. Να ξέρει τι θέλει. Να μη φοβάται να το δείξει. Να είναι δυναμικός. Να είναι υπεύθυνος. Να είναι κοινωνικός. Να αγαπά τα ζώα. Να μην είναι τσιγκούνης. Να μην είναι μαμάκιας. Να μη νιώθει intimidated από γυναίκες με προσωπικότητα. Να νιώθει αρκετά σεκιούαρ με τον ανδρισμό του και να μην προσπαθεί να τον κάμει μπουστ κάμνοντας τον “παίχτη” και κολλώντας σε όλα τα θηλυκά σε ακτίνα πεσίματος. Δε θέλω να είναι της εκκλησιάς. Θέλω να ξέρω που πατάω-αμα πεθυμήσω μυστήριο θωρώ καμιάν ταινία. Θέλω να συνειδητοποιεί ότι είμαι το καλύτερο πράγμα που του έτυχε (αφού είμαι).   

Σταμάτησα να ασχολούμαι με υποθέσεις που δεν είχαν υπόθεση.

Εντ δε μπιτς γουος μπορν!

Όποτε γνώριζα κάποιον υποψήφιο πέρναγε από γρήγορο σκρινινγκ. Είπαμε θέλω σχέση, για να περνώ καλά όχι να ταλαιπωρούμαι με τα issues του καθενός. Ξεκόλλα. Δεν είμαι η μάμα σου, δεν με πληρώνεις, για να σου κάμνω την ψυχολόγο και κυρίως δεν έχω καμία όρεξη να περιφέρομαι γύρο σου, για να σου ανεβάζω τον πεσμένο εγωισμό σου. Ηλίθιες δικαιολογίες (για οτιδήποτε) μεν μου λαλεις, είμαι μάστερ σε αυτές και δεν τις χάβω. Τζαι μεν ακούω μαλακίες ότι φοιτσιάζω σε (Μπού!) επειδή λαλώ σου τα στα ίσhια τζαι σταράτα ιμίσhιμου. Είσαι άντρας όξα έν είσαι?

Και ξεκίνησε η ένδοξη εποχή του “χέλεις ρε κουμπάρε οξα ε χέλεις. Κόφκε κουβέντα.”

Τα περισσότερα ραντεβού, όπως είναι φυσικό, ήταν τραγικά… Δερ αρ σαμ φρίκι πήπολ άουτ δέαρ.

Περιγραφή τραγικών ραντεβού κάμινγκ σουν!

12 σχόλια:

  1. Προς στιγμήν ενόμισα ότι είσαι μες τον νου μου!! Είπες τα τέλεια!!!! Μπραβο! Ευγε! Ψαχνουμε σχεδόν τα ίδια πράματα τζαι το σκρίνιγκ προσες μας εν επίσης σχεδόν το ίδιο! :)

    Τουτο το να φοητσάζουνται που δυναμικές γυναίκες νευριάζει με! Πολύ φίλοι λαλουν μου το....οτι φοητσάζω με τον δυναμισμό μου, το ότι έχω άποψη. Εν μπορεις να φανταστεις το ύφος του άλλου αν με ρωτήσει για σπουδες κτλ τζαι μάθει τι δουλειά κάμνω, λες τζαι είμαι που το υπερπέραν. Που την άλλη λαλούν μου εν κατι που τους αρέσκει αλλά φοούνται το...Ε μα εν τζαι φταιω εγω αν δεν βρέθεται η ίσhια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλάβω σε Πράς μου.. για τούτο με το δυναμισμό και την ανεξαρτησία που τους φοιτσιάζει εννα γινεί ολόκληρο ξεχωριστό πόστ!!
    Ενεσhει έτσι πράμαν..
    Ελαλούσαν μου τζαι μένα να μεν το πολλοδείχνω -παντές τζαι εν defect- τζαι επιάνναμε τα ιχλιχλι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καισούι ήβρες το ποθούμενο (να έχω ελπίδες ότι εν ψάχνω εξωγηίνο) ή ακόμα; οι προδιαγραφές σου εν το κάτι άλλο αν προσθέσουμε και να του αρέσκει η μουσική είμαι κομπλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καϊσούδι άι σι γιουαρ πόιντ οφ βιου.Καταρχάς εχεις δίκαιο,σε κάποια άτομα απλά εν καμνείς κλικ και νομίζω εν πολλά κομπλεξικό να κάτσεις να σκέφτεσε μα γιατί και πως κλπ.Εν απλά τζίνο,ότι εν τους κάμνεις κλικ.
    Εν ωραία τζίνα που θέλεις να έχει κάποιος,εν σαν το τσέκλιστ και εν το λέω αρνητικά,εν πιστεύκω ότι τούτο σκοτώνει τον ρομαντισμό ή κάτι,αντίθετα πιστεύκω βοηθά.
    Νομίζω αν κάτσω να το σκεφτώ έχω και ΄γω ένα τσκεκλιστ που βασικά εν τζίνα που μου αρέσκουν στον ευατό μου και ενα ήθελα να τα έχει και ο άλλος και να μεν έχει τα μειονεκτήματα μου.Εγώ όμως,όπως σας είπα ήδη εν πιστεύκω στις μακροχρόνιες σχέσεις κλπ,οπότε εν τα ψαχνώ τίποτε που τούτα στον άλλο,ψάχνω μόνο κάποιον που ενα με συγκινήσει την δεδομένη στιγμή και ως πάρατζι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τούτα που γτάφεις εσκέφτουμουν τα ακτιβώς τα ίδια εψες την νύχτα! Σαννα τζαι διαβάζω τον εαυτό μου με τουτα που γράφεις! Περιμένω να διαβάσω χορρορ στορι ντειτς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ δεν πιστεύω στο 'υπάρχει αδελφή ψυχή" ένα μόνος που τάχα με συμπληρώνει. είμαι ολοκληρωμένη που μόνη μου.

    βασικά είναι δύο πράματα για μένα (το σεξ εννοείται). ο άλλος να είναι κοντά μου όταν τον χρειάζομαι οι ανάγκες μου να είναι και δικές του και να μην με πνίγει. θέλω ελευθερία. δεν αντέχω τα που πήγες που ήσουν για κάθε κίνηση να δίνω λογαριασμό. δεν μπορώ.

    όταν τα βρήκα αυτά παράβλεψα ότι δεν έχει κάποια άλλα ας πούμε να πλυνήσκει πιάτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @AEnima: Τούτο με τη μουσική εξίχασα το ως γεγονός! Βασικά δε θέλω να ακούει ελαφρολαϊκά. Νομίζω κάτι βρήκα, είναι υπό δοκιμή ακόμα :-). Εδυσκολεύτικα λίο αλλά άξιζε η αναμονή. Και εσύ θα βρείς, είμαι σίγουρη..το πολύ πολύ να σου κανονίσουμε κανένα μπλάιντ ντέιτ!

    @Marilou: Αμα βρείς κάποιον να περνάς καλά και να συνεννοάσαι εννα έρθει που μόνη της η μακροχρόνια σχέση.. Αλλά τωρά εν η φάση σου τέτοια που θές να ζήσεις τη στιγμή ίσως.. Εν ωραία τζαι τούτη η φάση και απαραίτητη με σου πώ! Απλά νομίζω ότι όσο μεγαλώνουμε δινουμε παραπάνω σημασία στο τσέκ λίστ γιατί ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε.

    @Ξιπ: Τα μεγάλα πνεύματα επικοινωνούν :-D

    @Μανα: Ναι ούτε εγώ πιστεύω στες αδερφές ψυχές (μόνο στις αδερφές :p)
    Το σέξ είναι ΠΑΡΑ πολύ σημαντικό εννοείται!! Και το να σου σκέκεται και το να μή σε πνίγει απαραίτητα! Αλλά αυτά τα σκανάρεις λίιγο πιό μετα, όταν περάσει το πρώτο σκρίνιγκ και μπεί υπο δοκιμή!
    (αφού έπιασε σου πλυντήριο πιάτων λαλούμεν :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. anamenoume t perigrafi tragikwn rantevwn!en gegonos esi pola freaks!ma para polaaaa....been there done that!
    Ti gnt stis periptoseis pu nmzs oti ton ivres girneis je piso ala ores ma ores parousiazei kapia 4iloissues pu s kamei na ana8eoreis? Sikone se je fefkeis o3a dineis space...?Gt tpt se mia sxesi dn ine ola aspra k rodina sosta?!Iparxoun k diafonies...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Νεκατωμένη: Σίουρα δεν είναι όλα ρόδινα! Προσωπικά τα ζευγαράκια που δηλώνουν ότι όλα είναι τέλεια με χαζοχαρούμενο ύφος τα θεωρώ πολλά ύποπτα..
    Νομίζω ότι εξαρτάται από το issue. Κάποια μικριπράματα you let them be καποια όχι. Αλλά το καλύτερο νομίζω είναι να θέτεις το θέμα επι τάπητος στη γένεση του. Πριν γίνει ππάτερν και γιρύσει να πεί ο άλλος "τόσον τζαιρό εν σε ενοχλούσε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. “χέλεις ρε κουμπάρε οξα ε χέλεις. Κόφκε κουβέντα.”
    είσαι θεά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή