ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.
ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ.
Δε μιλώ για την αρχαία. Ούτε με τη στενή οπτική της Κύπρου,
χωρίς να την τοποθετήσει κανείς στο παγκόσμιο σκηνικό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΧΑΠΑΡΟΙ!
ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ.
Εγινήκετε ούλλοι οικονομολόγοι της δεκάρας τζαι
αγνοείτε ότι η οικονομία δεν είναι ένας παράγοντας ανεξάρτητος από την
πολιτική.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ GAME
THEORY ΒΛΑΚΕΣ
Ε ΒΛΑΚΕΣ
Τζαι τούτες οι παπαριές περι "να
δούμεν ξανά τις αξίες μας" και τα ενοχικά συνδρομα που προσπαθούν να σας
φυτέψουν εν πολλά καλά αλλά ΕΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ. Δέτε ξανά τα
προηγούμενα.
Να ανοιξουμεν τα στραβά μας όλοι.
και θέλεις να μας πεις τί ακριβώς? ότι κάποιο από τα κόμματα που αντιπροσωπέυονται στην βουλή ή κάποιος από τους 56 έκαμε καλή δουλειά??? αν τούτη η κατάσταση εν μας οδηγήσει τουλάχιστον στο να αλλάξουμε κάπως το σύστημα, και να ξεκινήσει τούτο από εμάς, τα πιο νέα μυαλά τότε εν υπάρχει τίποτε να ελπίζουμε πια... εσύ να ξυπνήσεις μάλλον...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ παππούλης ο Μαρξ [εκείνος ο “γραφικός” γέρος με τα άγρια άσπρα γένια – όσοι δεν έχετε δει το “Μαρξ στο Σόχο”, άμα τύχει μην το χάσετε!] προ αμνημονεύτων χρόνων είπε ότι η οικονομία καθορίζει την πολιτική και η πολιτική έρχεται με τη σειρά της να εξυπηρετήσει την οικονομία. [Όπου υπάρχει η «οικονομία» διάβαζε και «οικονομικά συμφέροντα»]…
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι Kaisha μην βρίζεις! Σπαταλάς το σάλιο ΣΟΥ!
@Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν εν τούτο που κατάλαβες τότε παρέτα. Μεν χάνεις το χρόνο σου με θεωρίες. Πιάσε κανένα άρλεκιν που σου περνά καλύτερα.
@Ανεφ: Μα για να καταλάβεις πόσον έχω εκνευριστεί με ΟΛΟΥΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩς γεγονος που εν ο Γιαννακης μας?
ΑπάντησηΔιαγραφήKaisi,
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιός είναι ο επιδιωκόμενος πολιτικός στόχος εις βάρος της Κύπρου;
@Ακκανούρης: Πολλά βιαστικά μπαίννω δαμέ και αλλού γιαυτό όσο και να μου αρέσκουν οι μακροσκελείς αναλύσεις δεν με παίρνει.. Το παλιό "εννα μας πιάσουν ούλλους οι Τούρτζοι" νομίζω το συνοψίζει. Τζαι επειδή πολλοί εν θα καταλάβουν πάλε, πριν αρκέψουν, να τους πω να δουν πιο ανοιχτά τους συσχετισμούς. Παγκόσμια. Ποιος εν σύμμαχος με ποιον και γιατί, ποιος θα ήθελε να επανέλθει αλλά δεν μπαίνει σε σύγκρουση ανοιχτή κλπ κλπ κλπ και όλα αυτά σε σχέση με το από που θα περάσει ο αγωγός κτλ κτλ κτλ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔυστυχώς είμαστεν ερασιτέχνες μες σε τούντον τόπο. Εν μαθαίνουμεν.
Το αξιοπερίεργο είναι το πως δεν προσαρμόστηκε η πολιτική του κράτους (πρώην και νυν προέδροι) πάνω στο (μα πόσο εμφανές...) παλιό αξίωμα που αναφέρεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣάμπως και "εθέλαν να μας πιαν οι Τούρτζοι".
@Ακκανούρης:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕ, αμφιβάλλεις ότι υπήρχαν κάποιοι που είτε το θέλαν αυτό είτε απλά δεν τους ένοιαζε αρκεί να σάσουν την πάνταν τους?
Πώς δεν προσαρμόστηκε η πολιτική?? Μα ποιά πολιτική? Πότε είχαμε ενιαία πολιτική ως κράτος και την γυρεύουμε τώρα?
Είμαστε ΠΟΛΛΑ ανώριμοι ως κράτος.
Κοίτα, αν θέλω, μπορώ να δικαιολογήσω αυτή την ανωριμότητα. Έχουμε βρεφικό κράτος. Μόνο 50 χρόνια ύπαρξης. Πότε να προλάβει να ωριμάσει η πολιτική μας παιδεία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα? κτλ
Αλλά από την άλλη, όχι ρε κουμπάρε, δε θέλω να το δικαιολογήσω. Ακριβώς γιατί τούτος ο ρότσος πάντα ήταν στο στόχο άλλων, λόγω της θέσης του. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Άρα ο κόσμος θα έπρεπε να μην εκπλήσσεται. Και ακόμα περισσότερο είναι απαράδεχτο να πιάνονται στον ύπνο οι πολιτικοί. ΟΛΟΙ, για να μην παρεξηγούμαστε.
Τι πα να πει εν φίλοι μας οι μεν ή οι δε? Μα εν κουμέρες που παίζουμε?
Και άμα είσαι μικρό κράτος, χωρίς δυνατότητα ιδίας υπεράσπισης των συμφερόντων σου, δε σε συμφέρει να πέσεις ούτε υπό την κυριαρχία της μιας ούτε της άλλης δύναμης, γιατί και οι δύο θα σε πατήσουν στο λαιμό. Η μόνη σου ελπίδα είναι να καταφέρεις να ισορροπήσεις ανάμεσα στις 2 ή στην προκειμένη τουλάχιστον 3. Όπως ακριβώς έκανε μέχρι τώρα η Ελβετία. Αλλά αυτό θέλει και τέχνη και γνώσεις και ικανότητα και ενιαία πολιτική. Αλλά πούντην?
Συμφωνώ. Ως ένα σημείο δηλαδή. Οι συμμαχίες συνάπτωνται βάσει συμφέροντος αλλά και βάσει κοινής πολιτιστικής συνιστώσας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ελβετία δεν έχει τη στρατηγική συμμασία που έχει η Κύπρος και γι αυτό την άφησαν ήσυχη τα τελευταία 700 χρόνια. Επιπλέον Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αντιλαμβάνονται πλήρως ότι η είναι προς το συμφέρον και των τριών να υπάρχει ο τραπεζικός παράδεισος της Ελβετίας (και του Λουξεμβούργου).
Στην Κύπρο όμως δεν υπάρχει έδαφος γι αυτές τις συνεργασίες. Ο πιο φυσιολογικός σύμμαχος της Κύπρου είναι η Ελλάδα, τόσο πολιτιστικά όσο και έμπρακτα. Η συμμαχία αυτή όμως έχει υποστεί μεγαλύτερη κακοποίηση από τις πρώτες Φιλιππινέζες που κατήλθαν στο νησί μας περί τις αρχές του 90' (θα τα λέμε στα παιδιά μας οι τώρα άτεκνοι και αυτά θα μας κοιτούν με απορία...)
Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε γιατί δεν συζητά win win αλλά όρους υποταγής.
Οι Άγγλοι ποσώς ενδιαφέρονται για την ευημερία των "ιθαγενών" και τέτοιες κρίσεις ενδυναμώνουν την παρουσία τους στην Κύπρο.
Το Ισραήλ φλερτάρει την Τουρκία καθώς η δεύτερη αναπληρώνει το κενό που δημιούργησε η καταστροφή της Συρίας (με την αναγκαία παρότρυνση των Αμερικάνων το φλερτ)
Η Ρωσία ως Αυτοκρατορία δεν δέχεται να κάνει εκχωρήσεις ή χάρες σε μυρμήγκια (Κύπρος) χωρίς να πάρει τους όρους υποταγής που διεκδικεί και ως τώρα διαφαίνεται ότι θέλει να κτίσει γέφυρες με τη Γερμανία.
Η Γαλλία είναι για τον π..., για τα βατράχια και τα άλογα καθώς η σημερινή της ηγεσία έχει και αυτή υποταχθεί στις επικρατούσες λογιστικές νόρμες.
Δεν έχω τοποθετηθεί αυτές τις μέρες σε κανένα μπλογκ εκτός από το δικό σου καθώς θεωρώ ότι η εμμονή σε λογιστικές λεπτομέρειες για να δικαιολογηθεί η τήρηση ή ένσταση απέναντι στο μνημόνιο, δεν είναι η ουσία του προβλήματος.
Θεωρώ ότι η μόνη λύση είναι να αντιληφθούμε ότι η αφηγηματική που θέλει την Κύπρο αποκομμένη και ανεξάρτητη από τα προβλήματα της Ελλάδας (όχι μόνο του προβλήματος της κακής επένδυσης στα Ελληνικά Ομόλογα) την καθιστά μόνη και χωρίς φυσιολογικούς συμμάχους.
Ήδη βλέπουμε την κλονισμένη αξιοπιστία της Κύπρου ως προς το θέμα της ΑΟΖ ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της Ελλάδας να κατέλθει σε σχετική συμφωνία με την Κύπρο.
Τα χειρότερα έπονται. Πρώτον γιατί ΟΛΕΣ οι πολιτικές ηγεσίες εξυπηρετούν πατρόνους ωσάν να μην ξεφύγαμε ποτέ από το μοντέλο του Ρωσικού, Γαλλικού και Αγγλικού Κόμματος που εμφανίστηκαν κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Δεύτερον, γιατί η οικονομική δυνατότητα είναι άρρικτα συνδεδεμένη με το επίπεδο αντίστασης απέναντι σε όρους υποταγής του Κυπριακού. Και ως φτωχότεροι και εθισμένοι στις νεο φιλελεύθερες προσεγγίσεις, η υποταγή μας θα δικαιολογηθεί από το μελλοντικό narrative του τύπου "έπρεπε να σώσουμε τον τρόπο ζωής μας", ασχέτως αν αποδεχθήκαμε το μεγαλύτερο ρεύμα νομιμοποιημένου εποικισμού στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία.
Η μόνη έμπρακτη λύση είναι η "επαναπροσέγγιση" με την Ελλάδα. Όχι "Ένωση" και λοιπές φανφάρες, όχι "Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών" και τέτοια επικίνδυνα αλλά μια βαθύτατη κατανόηση πως η πολιτιστική σύμπλευση και η κοινή αντιμετώπιση κοινών θεμάτων καθιστά πιο δύσκολη τη χειραγώγηση.
"Τι πα να πει εν φίλοι μας οι μεν ή οι δε? Μα εν κουμέρες που παίζουμε?"
ΑπάντησηΔιαγραφήέλα ντε! :/
@Ακκανούρης:
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ επαναπροσέγγιση με την Ελλάδα δεν είναι δυνατή ακριβώς επειδή και εκεί οι πολιτικοί είναι πουλημένοι και δεν εργάζονται για το καλώς νοούμενο συμφέρον του Έλληνα.
Δαμέ κοιμόματε εμείς ακόμα, δε νομίζω να βρούμε άκρη αν βασιστούμε σε μια Ελλάδα το ίδιο κοιμισμένη.
Κοίτα η μόνη μας σωτηρία αυτή τη στιγμή φαντάζει ουτοπία, αφού δεν έχουμε ουσιαστικά ούτε διπλωματία ούτε τίποτε.
Οι Γερμανοί θέλουν να απαγκιστρωθούν από την ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία. Αυτό φαίνεται ότι το καταφέρνουν. Άρα θα έπρεπε να παίξουμε στο ίδιο χαρτί που φοβούνται, ότι δηλ το να αντικαταστήσουν απλά τη Ρωσία με την Τουρκία είναι ανώφελο. Και γιαυτό βάζουν οι ίδιοι και κυρίως οι Αμερικάνοι το Ισραήλ στη μέση (στην πηγή). Θα μπορούσαμε και εμείς να είμασταν στη μέση μαζί με το Ισραήλ ΑΛΛΑ εμείς είμαστεν ΒΛΑΚΕΣ. Αν δεν ήμασταν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Και ναι, και θέλουμε και χριαζόμαστε και τη Ρωσία εδώ με τον Α ή Β τρόπο. Το ίδιο ήθελε και αυτή αλλά παρασκηνιακά. ΑΛΛΑ είματε ΒΛΑΚΕΣ.
@ Καϊσί
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετίσματα στο Κελλάκι. Τίποτε άλλο.
Συμφωνώ
ΑπάντησηΔιαγραφή