Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011

Foolball
Μάνα μου ρε το μωρό μου τζαι ‘ννα ήταν άξιο μέλος του ΣΙΚ.

Εν με κόφτει ποιάς ομάδας είσαι οπαδός. Δε γίνεται κουμπάρε να παίζει κυπριακή ομάδα τζαι να υποστηρίζεις την ξένη. Είσαι βλάκας.

Το wannabe έτερον ήμισυ (στο εξής καουμπόης) είναι από τους λίγους σε αυτόν τον τόπο που δεν είναι φανατικός οποιασδήποτε ομάδας αν και έχει την αγαπημένη του και κυρίως δε συνδέει τες ομάδες με τα κομματικά. 
Του αρέσει το ποδόσφαιρο και υποστηρίζει ΟΛΕΣ τις κυπριακές ομάδες όταν παίζουν με ξένες.

Προχτές που επίαμεν να δούμε τις μάππες που λαλεις, ήταν στο διπλανό τραπέζι θκυό ροκόλοι που μάλλον είχαν άδεια που το στρατό. Τζαι εκάμναν το τόσο εμφανές το ότι εθέλαν να χάσει η κυπριακή ομάδα. Ετριβιτζιάζετουν ο καουμπόης, αγριοθώρεν τους, αλλά ενεχαπαρίζαν.
Ε, εκνευρίστηκεν τζαι εθύμωσεν τους. «Εεε! Αντραπείτε λίο ρε! Τζαι εγώ είμαι με (enter ομάδα που ταυτίζεται με τη δεξιά) αλλά είμαι Κυπραίος, όι Τούρκος! Ντροπή! Αύριο τούτοι εννα κερδίζουν πόντους τζαι για τη δική σας ομάδα» είπεν με ultra θυμωσιάρικο ύφος.

Εκρύψαν οι μιτσιοί.

Ο καουμπόης έσhει δίκαιο. Πρώτον εν απαράδεκτος ο συσχετισμός ποδοσφαίρου και πολιτικής. Δεύτερον τούτοι ούλλοι οι ππασh πατριώτες όλων των παρατάξεων πού είναι αμαν παίζει η εθνική? Α? Τζαι μεν μου πείτε εν επειδή εν κερδίζει γιατί τες ομάδες σας υποστηρίζετε τες είτε κερδίσουν είτε χάσουν.

Για να μεν πιάσω την ηλιθιότητα του να φανατίζεται κάποιος με μια ομάδα που ουσιαστικά αποτελείται από επαγγελματίες που κάνουν τη δουλειά τους και πληρώνονται και αύριο μπορεί να παίζουν σε άλλη ομάδα. Όπως τους εργαζόμενους στις εταιρίες. Σήμερα εν τούτος ο μάστρος μου, αύριο άλλος.

Εν το ίδιο γελοίο τζαι ηλίθιο με τη σουρεαλιστική ιδέα 200 κουρούπεττοι να δέρνουνται για το ποιες ταμίες χτυπούν πιο γρήγορα τα ψουμνίσματα, του Ορφανίδη ή του Καρφούρ.


8 σχόλια:

 1. Η παρομοίωση στο τέλος εν πολλά πετυχημένη!

  Εγώ είμαι που τους άλλους: αναγνώρισα που νωρίς ότι το κυπριακόν ποδόσφαιρο εν άθλιο τζιαι υπάρχει μόνο για να φανατίζουνται τούτοι που λαλείς τζιαι συνεπώς να πλουτίζουν όσοι ξέρουν να το εκμεταλλεύκουνται τούτο. Αναγνώρισα επίσης ότι το ελληνικόν εν ακόμα αθλιόττερον. Τζιαι αφού μου αρέσκει η μάππα τζιαι εν μπόρω να μεν θωρώ καθόλου, ήβρα μιαν ομάδα του εξωτερικού που μου άρεσκεν τότε, έγινα οπαδός της τζιαι παρακολουθώ την. Ούτε ξιτιμάζω, ούτε με ξιτιμάζουν. Τζιαι αν δέρει τζιαι αν χάσει (εννοείται ότι στεναχωρκούμαι άμαν χάνει), no biggy.

  Σε χωρκά όπως το δικό μου, έσιει 2 ομάδες. Η μια των δεξιών τζιαι η άλλη των αριστερών. Ξέρεις πόσο συχνά ξιτιμάζουνται ή δέρνουνται συγγενείς, γείτονες τζιαι φίλοι στο γήπεδον άμαν παίζουν εναντίον οι ομάδες τους; Η απόλυτη ηλιθιότητα, τι να πεις..

  Πε του κάουμπόη να γίνει τζιαι τζείνος με τη Bayern να ησυχάσει :)

  Υ.Γ.: Δε θεωρώ τη Barcelona των τελευταίων χρόνων ομάδα, αλλά μια σχεδόν τέλεια ποδοσφαιρική μηχανή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Twist: :-) ένιξερω ποιά ξενη ομάδα του αρέσκει..τώρα να τον ρωτήσω.

  Οσο για τις κυπριακές ομάδες γιατί δεν το αντιμετωπίζουν όπως όλα τα άλλα αθλήματα?

  Όπως το στίβο πχ. Άμαν αγωνίζεται Κυπραίος ή κάποιος που εκπροσωπεί την Κύπρο εν λογικό να θέλω να κερδίσει.
  Πέρα από προσωπικές συμπάθειες/αντιπάθειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνούμεν. Προσωπικά υποστηρίζω ούλλες τες κυπριακές άμαν αγωνίζουνται με ξένες, άσχετα αν δεν θωρώ το παιχνίδι ή αν δεν ενδιαφερτώ για το αποτέλεσμα. Θέλω να κερδίζουν, έτσι απλά. Ξέρω ότι εν γίνεται πάντα, αλλά προτιμώ ό,τι καλύτερο γενικά.

  Άμαν κερδίζουν, εννα έσιει chance να ππέσουν τζιαι με τη Bayern τζιαι ποννα παίζουν Κύπρο εννα πάω γήπεδον με φανέλλαν της Bayern, εννοείται! Τούτη θα είναι η μόνη περίπτωση που εν θα υποστηρίξω κυπριακήν ομάδα απέναντι σε ξένη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χα, ας φτασουν οι κυπριακές ομάδες στο σημείο να παίζουν με την Bayern τζαι με ό,τι φανέλλα θελεις να πάεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καϊσουδιν έσhεις απόλυτο δίκαιο. Τζαι εγω πάντα ενευριαζα με έτσι ηλιθιότητες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. καϊσουδι έχεις δίκαιο ναι και εν πολλά κουλ ο καουμποης σου.Όμως εν μόνο στην Κύπρο που εν έτσι;Εν ασχολούμε με το ποδόσφαιρο, ενιξέρω τίποτε,αλλά μεστον Μάη που επαίζαν για κάτι πολλά σημαντικό η Μπαρσελόνα με μια Εγγλέζικη ομάδα θυμούμε ότι οι φίλοι μου οι Μαδριλένιοι επαρακαλούσαν να νικήσει η Εγγλέζικη ομάδα...
  Τζίνο που θέλω να πω εν ότι η βλακεία εν περιορίζεται στο χρυσοπράσινο φύλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @marilou: Φυσικά και δεν ειναι Κυπριακή αποκλειστικότητα αυτές οι βλακειες!! Νομίζω γενικά όλοι οι φανατισμένοι κολημένοι με τη μπάλα ουνα φατσα ουνα ρατσα ειναι.
  Και αυτό το φαινόμενο παρατηρείτε κυρίως στο ποδόσφαιρο και δεν το καταλαβαιννω..

  @Πρας: Μα εν πράμαν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Podosfairo = fanatismos
  giafto to antipatho!
  En ginetai na se rotoun "ti omada eisai" na laleis "me kammia" tzai na sou laloun "en ginete, inta poy psifizeis kalo?" apla etsi gia na fkaloun simperasmata gia to pios eisai ti psifizeis tzai na se tapellosoun me genikoteres stereotipikes skepseis!
  Get a life sior!

  ΑπάντησηΔιαγραφή