Χάτες, μιας τζαι επιάμεν τα του στρατου να τους καμουμεν πουπανωΣΚΑΤΟΝ.
Το πώς και το γιατί πολλά πανε στραβά. Κατά την αποψη μου φταιει μια νοοτροπία του ππασα-ππασα, του δεν ψαχνω τα πράγματα εις βαθος, του σικκιμε, τζαι βουράτε να τα σάσουμεν τζαι γύρασιν.
Σκεφτείτε το παρακάτω περιστατικό.
Θέλει ο στρατός να αγοράσει πχ. κανόνια για πολεμικά πλοία τα οποία θα είναι καινούριας τεχνολογίας τζαι θα σύρνουν τζαι κομφετί στις εκδηλώσεις. Με ένα κονδύλι 30 εκατομμύρια.
Φυσικά θα γίνει μια επιτροπή από εμπειρογνώμονες, στρατιωτικούς που θα αναλάβουν να μελετήσουν τις προσφορές και να κατοχυρώσουν την πιο συμφέρουσα κορεκτ? Κορέκτ.
Καταρτίζετε λοιπόν η επιτροπή και μέλη είναι ενας πτέραρχος, δύο συνταγματάρχες, τρείς στρατηγοί. (πού είναι ο ναύαρχος οεο? Δεν υπάρχει ναύαρχος στην επιτροπή! Και οκ! Ας το προσπεράσουμε αυτό. Γιατί τζαι μένα να με βάλεις, όσο και αν δεν κατέχω το θέμα εν 30 000 000 ρε κουμπάρε, είμαι στρατιωτικός με περγαμηνές και αστέρια, έχω μιαν Α κατάρτιση, ξέρω να το ψάξω το θέμα) (μουάχαχαχα)
Έρχονται οι προσφορές από τον Γάλλο 29 εκατομμύρια, από τον αμερικάνο 25 εκατομμύρια, και από το Αυστραλό 8 εκατομ… όπας! 8 μόνον? Δαμέ είμαστεν! Ελα κουμπάρε Αυστραλέ να σου κατοχυρώσουμε την προσφορά! Εγλυτώσαμεν τζαι τόσα ριάλια, είμαστεν και οι πρώτοι!
Έρχονται τα κανόνια, πάν να τα βάλουν πάς τα πλοία. Παν μαζί με τους ναυάρχους να δούν τα κανόνια που τους εφέραν
-Φτού γαμώτο! Μα εν τα φορεί το κατάστρωμα! Εθθα έσhει χώρο να ρέσσουν οι ναύτες. Μα τι εν τούτα που εκάμετε? Λαλει ο ναύαρχος των άλλων.
-Ού μα έπρεπεν να παρπατούν τζαι ναύτες πας το πλοίο? Σhιτ! Πώς την επάθαμεν έτσι.
Διαβουλεύσεις με τον Aυστραλό να τα κάμουν τροποποίηση να κρέμμουνται στα πλαινά του πλοίου, οκ γίνεται λαλεί ο Αυστραλός για άλλο 10 εκατομμύρια.
Ε χατε, δώστου άλλο 10, πάλε εν πιο φτηνά πόννα την γλυτώσουμεν.
Κρεμμαλίζονται τα κανόνια που τα πλαινά, πάσιν να τα κάμουν δοκιμή. Σύρνουν τα κομφετι.. στο mαμόσkιστο.
Μα ηναμπου γίνεται ρε αυστραλούθκια?
Ανοίει τες προδιαγραφές ο Αυστραλός:
– Παράγραφος 135, άρθρο 23, υποσημείωση 19. Έτο! Εμέναν είπετε μου να σύρνει κομφετι, όι να σύρνει κομφετί σαν είναι εν πλω!!! (ντόιιιιιιιγκ)
18 εκατομμύρια επίαν του κώλου.
Εντωμεταξύ τα παλιά κανόνια όντως ήταν παλιάς τεχνολογίας, τζαι το εργοστάσιο δεν τα παράγει πλέον. Παράγει που τα νεα, που σύρνουν τζαι κομφετί. Τζιαι σε 3 χρόνια έληγεν η διάρκεια ζωής τους, τζαι αν επηγαίναν στον αμερικάνο, πον τζαι δικά του τα πλοία, σε τρία χρόνια ήταν να τους δώκει που τα καινούρια, που τηρούν τες ίδιες προδιαγραφές για το συγκεκριμένο είδος πλοίου.
Και ερωτώ:
Ποιος έθεσε τις προδιαγραφές?
Ποιος ηταν αρμόδιος να εξετάσει τις εναλλακτικές και να αποφασίσει?
Οι στρατιωτικοί.
Εκάμαν καλά τη δουλειά τους? Σαφέστατα όχι!
Δε συμμετείχε κάποιος του ναυτικού θα μου πείς.
Ε και? Ενεμπορούσαν να καλέσουν κάποιον να τους συμβουλέψει? Ενεξέραν ότι αμαν μιλάμε για οπλικά συστήματα υπάρχει μια τεχνογνωσία που πρέπει να λάβεις υπόψιν? Εξέραν! Αφού και αυτοί χειρίζονται όπλα και η φιλοσοφία, σε όποιο σώμα και να ανήκεις, εν η ίδια. Ενεξέραν ότι ο χειρισμός τέτοιων θεμάτων απαιτεί μια δέουσα προσοχή και σοβαρότητα?
Αλλά εν το πάσα πάσα που ελέαμεν στην αρχή.
Και στο Μαρί αυτό είναι ο κύριος λόγος της καταστροφής. Τζαι τζιαμέ είχαν τζαι τους κατάλληλους εμπειρογνώμονες για εκρηκτικά κόμα να φανταστείς.
Ππάσα-ππάσα. Βαρτα τζιαμέ τζαι θωρούμεν, μα σάννα καθυστερούν τούτοι οι πολιτικοί, ε, μα που να τα ταράσσουμεν τωρά, τζαι ποιος να αναλάβει την πρωτοβουλία, άιστα σιόρ τζιαμέ, ραντίζετε τα τζαι λίον με το νερό, τζαι πού να βουρούμεν να έβρουμεν γερανό, πού Δευτέρας θωρούμεν…
Να διευκρινίσω πως δεν πιστεύω πως είναι όλοι άχρηστοι και ανεύθυνοι.
Όπως παντού έτσι και εδώ υπάρχουν αξιόλογοι ανθρωποι. Πολλοί μαλιστα.
Αυτή η νοοτροπία όμως έχει μολύνει ολόκληρο τον τόπο.
Ευκαιρία να ξυπνήσουμε. Ολοι. Και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να είμαστε οι καλύτεροι που μπορούμε.
Να μάθουμε τις έννοιες της «συνέπειας».
Γιατί και όλοι εμείς φερθήκαμε κάποιες φορές ανεύθυνα στη δουλειά μας, μπορει όχι στην τωρασινή. Απλώς δε σκοτώθηκε κανεις εξαιτίας μας, ούτε καναμε τόση οικονομική ζημιά.
Αν και μπορώ να αναφέρω την περίπτωση που επεθάναν τα μωρά στο Ιπποκράτειο επειδή τζαι τζιαμέ κάποιοι δεν εκάμαν τη δουλειά τους.
Τις επενδυτικές αποφάσεις των τραπεζών μας που οδήγησαν στην περιβόητη υποβάθμισή μας.
Την πρακτική των ετεροχρονισμένων επιταγών Ορφανίδη, Καρφουρ, Ζορμπά, όμιλου Σιακόλα, Λανίτη κτλ που στράγγιξαν το ρευστό από την αγορά.
Παράδειγμα πως και στον ιδιωτικό τομέα γίνονται τα αίσχιστα τζαι πληρώνουμεν τα ούλλοι.
Να μεν μου το παίζουν παναγίτσες τζαι εχω τζαι για τη γούνα τους ράμματα.
(εχω pms. που τ' αύριο επιστροφή στην κανονική πελλάρικη ροή μας)
(όσπου να με νευριάσουν πάλε)
This is so true and so surreal! Opoios ekame strato sioura eide diafora "ππασα-ππασα" pramata.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε kaisi, η νοοτροπία του ππάσα-ππάσα εν μεγάλο κακό.Πάντα εμέις οι Κυπραίοι που την ώρα που μαχούμαστε να φκούμε που το στρίψιμο τζαι λαλούμεν εν 8α ρέξει κανένας σιόρ, ως την ώρα που εννα ραντίσουμε τα εκρηκτικά λαλούμεν εν εντάξει ολάν τίποτε εν έσhει. Τζαι την ώρα που πετάσσεται ο μιτσής με το ποδήλατο ή με την μοτόρα τζαι τσιλλάς τον λαλέις ΄σσσιχτιρ, εφάμετην.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑννοίεις μεγάλο θέμα με τους "εμπειρογνώμονες", τες "προσφορές", τες "νοοτροπίες του στρατού" κλπ κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤούτα ούλλα εν η κυπριακή νοοτροπία. Η νοοτροπία του "ππάσα-ππάσα", η νοοτροπία του "κρύψε να περάσουμεν", η νοοτροπία του "εγώ ξέρω καλλύττερα", η νοοτροπία του "ποιός τα χέζει σιόρ τα manuals", η νοοτροπία του "εν οι άλλοι που φταίσιν", η νοοτροπία του "εγώ εν ήμουν ενήμερος", η νοοτροπία του "έτσι μου είπασιν", η νοοτροπία του "το φτηνόν εν το καλόν" και πάει και πάει και πάει
@Αγανακτισμένος: Όποιος έκαμεν στρατό εν πρέπει να εχει αμφιβολία για το πού βρισκονται οι ευθύνες για το περιστατικό..
ΑπάντησηΔιαγραφή@Evros+Ινβικτους: Εν τούτα πον να μας φάσιν. Τζαι τα μετρα τωρά εν ππάσα-ππάσα που παν να ληφθουν.
Το να αλλάξει μια νοοτροπία είναι τόσο δύσκολο όσο το να αλλάξουμε τις κακές μας συνήθειες
Μα πολύν σουξέ σήμερα το kaisi-leaks..
ΑπάντησηΔιαγραφή???
Οι πως με χαλά δηλαδής